SUA, retragere din Siria. Macron, mesaj despre decizia Washingtonului

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Macron
Macron

''Un aliat trebuie să fie de încredere'', a declarat duminică preşedintele francez Emmanuel Macron, vorbind despre decizia Washingtonului de a retrage trupele americane din Siria, transmite AFP. 

''Regret foarte profund decizie luată'' de SUA de a se retrage din Siria, a spus Macron în timpul vizitei pe care o efectuează în Ciad, adăugând că ''un aliat trebuie să fie de încredere şi să se coordoneze cu ceilalţi aliaţi''. Liderul de la Elysee l-a lăudat în acest context pe secretarul american al apărării Jim Mattis, care a demisionat a doua zi după decizia lui Trump de a retrage trupele americane din Siria, Macron mulţumindu-i lui Mattis pentru că a fost ''un interlocutor de încredere''. 

''A fi aliat înseamnă să lupţi umăr la umăr'', a indicat preşedintele francez, înainte de a afirma că aceasta este exact ceea ce Franţa face împreună cu Ciadul în lupta împotriva grupărilor jihadiste din zona Sahelului şi a Saharei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel