SUA, prezenţă în Siria. Jim Mattis: Stăm până la plecarea iranienilor

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Siria
Siria

Americanii vor rămâne în Siria până când toate forţele iraniene vor pleca de această ţară, dar aceasta nu înseamnă neapărat o prezenţa militară pe teritoriul sirian, a declarat, joi, reprezentantul special al SUA pentru conflictul sirian, James Jeffrey.

Casa Albă a părut să îşi schimbe poziţia săptămâna aceasta în marja Adunării Generale a ONU, susţinând că Statele Unite nu vor pleca 'atât timp cât forţele iraniene' şi miliţiile lor aliate rămân pe teren, unde luptă în sprijinul regimului de la Damasc.Cu toate acestea, ministrul apărării american Jim Mattis a reafirmat obiectivul politicii americane: 'Suntem în Siria pentru a învinge Statul Islamic' şi până când gruparea jihadistă va fi înfrântă definitiv, relatează AFP. 

Preşedintele Donald Trump 'ne vrea în Siria până când această condiţie', retragerea forţelor iraniene şi a miliţiilor lor aliate 'şi celelalte vor fi îndeplinite', a explicat James Jeffrey într-o conferinţă de presă la New York. 'Aceasta nu înseamnă în mod neapărat cizme americane pe teren', a adăugat el. 'Armata noastră rămâne ataşată misiunii vizând înfrângerea durabilă a Statului Islamic, aşa cum a spus clar secretarul (apărării Jim) Mattis', a mai spus Jeffrey. 

Potrivit acestuia, 'există numeroase modalităţi de a fi pe teren': 'Suntem acolo diplomatic, cu echipe ale Departamentului de Stat în mai multe zone ale Siriei', 'am instruit forţe locale în mai multe zone ale Siriei, aliaţii noştri au forţe locale'. În aprilie, preşedintele Trump şi-a anunţat dorinţa de a părăsi Siria, unde Washingtonul a desfăşurat circa 2.000 de soldaţi. Dar consilierii săi civili şi militari l-au convins să nu stabilească nici un program de retragere. Ideea unei retrageri rapide a fost se pare abandonată imediat de către Washington, notează AFP. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel