Rusia dezvoltă o nouă rachetă anti-navă pentru Su-57

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Alexei Krivoruchko, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, a anunțat că Moscova dezvoltă o rachetă avansată anti-navă.

Oficialul Kremlinului spune că noua rachetă de ultimă generație anti-navă va fi integrată pe avioanele Su-57 ale Armatei ruse. Oficialul a făcut această declarație în cadrul unei vizite la Detal Design Bureau, parte a Tactical Missiles Corporation, informează agenția de presă TASS.

„Astăzi compania lucrează la dezvoltarea unei rachete de ultimă generație anti-navă care va fi integrată pe avioanele de vânătoare Su-57”, a precizat Krivorunchko.

Tactical Missiles Corporation produce componente pentru rachetele anti-navă și rachetele aer-aer utilizate de toate avioanele și elicopterele de luptă rusești. 

 

Su-57, echipat cu rachete hipersonice

 

În ceea ce privește Su-57,  armamentul avionului va include, în special, rachete hipersone. Avioanele de generația a V-a Su-57 au fost testate cu succes de către Rusia în războiul din Siria.

Forțele aeriene rusești urmează să primească în 2019 primul avion de vânătoare din generaţia a cincea Suhoi Su-57 produs în masă. 

Costul estimat al avionului de vânătoare este de cca. 50 milioane de dolari, având un fuzelaj construit în principal din materiale compozite pentru invizibilitatea radar, o viteză de croazieră de 2 Mach, operând la o altitudine de până la 20km şi este caracterizat ca fiind extrem de manevrabil în luptele aeriene împotriva altor avioane de vânătoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel