Rusia dezvoltă o nouă rachetă anti-navă pentru Su-57

Tudor Curtifan / 30 mai 2019 / 17:47

Alexei Krivoruchko, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, a anunțat că Moscova dezvoltă o rachetă avansată anti-navă.

Oficialul Kremlinului spune că noua rachetă de ultimă generație anti-navă va fi integrată pe avioanele Su-57 ale Armatei ruse. Oficialul a făcut această declarație în cadrul unei vizite la Detal Design Bureau, parte a Tactical Missiles Corporation, informează agenția de presă TASS.

„Astăzi compania lucrează la dezvoltarea unei rachete de ultimă generație anti-navă care va fi integrată pe avioanele de vânătoare Su-57”, a precizat Krivorunchko.

Tactical Missiles Corporation produce componente pentru rachetele anti-navă și rachetele aer-aer utilizate de toate avioanele și elicopterele de luptă rusești. 

 

Su-57, echipat cu rachete hipersonice

 

În ceea ce privește Su-57,  armamentul avionului va include, în special, rachete hipersone. Avioanele de generația a V-a Su-57 au fost testate cu succes de către Rusia în războiul din Siria.

Forțele aeriene rusești urmează să primească în 2019 primul avion de vânătoare din generaţia a cincea Suhoi Su-57 produs în masă. 

Costul estimat al avionului de vânătoare este de cca. 50 milioane de dolari, având un fuzelaj construit în principal din materiale compozite pentru invizibilitatea radar, o viteză de croazieră de 2 Mach, operând la o altitudine de până la 20km şi este caracterizat ca fiind extrem de manevrabil în luptele aeriene împotriva altor avioane de vânătoare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy