Rusia va primi în 2019 primul avion de vânătoare Su-57

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele aeriene rusești urmează să primească în 2019 primul avion de vânătoare din generaţia a cincea Suhoi Su-57 produs în masă, a declarat, marţi, Alexander Pekarş, adjunct al directorului general al producătorului rus de avioane Suhoi. 

Avionul cu tehnologie stealth are potenţialul uriaş de a moderniza armata rusă pentru cel puţin următoarele cinci decenii, deoarece şi-a dovedit deja eficienţa în timpul misiunilor de luptă din Siria, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge, citat de Epoch Times.

,,Dacă discutăm despre programul Su-57, astăzi ne aflăm în stadiul producerii primelor avioane în serie. În 2018, am finalizat producţia şi livrarea unei serii de avioane prototip, care acum sunt testate. Pe baza contractului existent cu Ministerul Apărării, avem două avioane în procesul de producţie şi termenul limită pentru livrarea primului avion este 2019 în timp ce pentru al doilea este 2020”, a precizat Pekarsh.

,,Sunt convins că vom face faţă acestei sarcini şi primul avion produs în serie va fi livrat în acest an”, a afirmat el.

După primirea primului prototip al avionului Su-57 în august 2018, Ministerul rus al Apărării a semnat un contract pentru achiziţionarea altor 15 avioane în cea de-a doua jumătate a acestui an.

Numit iniţial T-50, prototipul a zburat pentru prima dată în 2010. Avionul dispune de un motor Izdelie-30. Aceasta a fost, însă, problematic şi a fost îmbunătăţit. Noi teste de zbor vor începe la sfârşitul acestui an.

Potrivit unor surse, Su-57 are nevoie de o pistă cu o lungime de doar 300 de metri pentru a decola, iar motoarele îi asigură o rată de urcare de peste 21 de km pe minut. Viteza maximă pe care o poate atinge avionul este de aproximativ 2.600 de km/h. Prin comparaţie, F-22 poate atinge 2.400 de km/h. Mai mult, Su-57 poate atinge o altitudine maximă de aproape 20 de km, pe când F-22 nu depăşeşte 15,2 km.

Potrivit companiei ruseşti Tactical Missiles Corporation, avioanele de vânătoare Su-57 vor avea capabilitatea de a lansa din aer rachete hipersonice la începutul anului 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel