Su-57 - sunetul controversatelor motoare. Imagini video rare cu patru Su-57 care zboară în formație (VIDEO)

Aeronavele Su-57, despre care rușii spun că ar fi de generația a V-a, nu sunt o apariție foarte frecventă în media. 

 

Recent, un videoclip în care patru aeronave Su-57 au fost filmate zburând în formație a devenit viral pe internet, asta cu toate că el a fost publicat deja de aproape opt luni.

The Aviationist și presa de specialitate au readus clipul în atenția celor pasionați. Ce e foarte interesant că pe lângă imaginea cu cele patru aeronave, se poate auzi foarte clar sunetul caracteristic al aeronavelor Su-57 și al atât de controversatelor lor motoare - Saturn AL-41F-1.

Videoclipul are 21 de secunde, a fost filmat de un cameraman amator și încărcat pe platforma YouTube în iunie 2020. Cel mai probabil aeronavele efectuau un zbor cu ocazia Zilei Victoriei sărbătorită de Moscova pe data de 9 mai.

Motoarele Saturn AL-41F-1 sunt derivate de la cele folosite de aeronavele Su-35. Potrivit inginerilor militari din industria aeronautică, acest motor este o versiune îmbunătățită a motorului AL-41.

Programul Su-57 întâmpină însă probleme care au dus la întârzieri. Ele sunt de câțiva ani și se cunosc: noile aeronave ce se vor a fi stealth înregistrează dificultăți la sistemele de senzori și diferite sisteme de avionică. Dar de departe cele mai mari probleme sunt la motor.

Rușii au ajuns la concluzia că motorul Saturn AL-41F pur și simplu nu este suficient de puternic pentru Su-57 și au anunțat că au rezolvat problema, prin dezvoltarea noilor motoare Saturn Izdeliye 30 proiectate special pentru Su-57. Dar în cel mai optimist scenariu, în cazul în care nu vor mai apărea noi probleme, dezvoltarea acestui motor va mai dura câțiva ani. Asta înseamnă că primele Su-57 vor dispune tot de motoare Saturn AL-41F-1.

 

Rusia a primit primele Su-57 din producția de serie, după întârzieri ca urmare a prăbușirii primului prototip

 

Moscova a anunțat în prezent că o aeronavă din producția de serie a fost livrată forțelor ruse. 

Un al doilea Su-57 din producția de serie va fi livrat Forțelor Aerocosmice ale Rusiei, undeva spre finalul lunii martie. Mai mult, în 2021, rușii ar urma să livreze 3 sau 4 aeronave Su-57.

Amintim că Moscova a încheiat în 2019 un contract pentru achiziționarea a 76 de avioane de vânătoare Su-57. Cu acestea urmează să fie dotate trei regimente de aviație rusă. Finalizarea programului trebuie să se încheie până în 2027.

Cu toate că Moscova afirmă despre Su-57 că ar fi aeronave de generația a 5-a, ceea ce se vrea răspunsul rus la F-35, experții sunt de părere că Su-57 e o aeronavă de generația 4.5.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel