Su-57, într-o versiune cu două locuri, special pentru export. Rusia spune că Su-57 stârnește interes, în pofida tuturor problemelor

Ionel Copcea |
Data publicării:

Aflat într-o vizită de lucru în Ținutul Primorie, vicepremierul rus, Yuri Borisov, a declarat, pe 16.06.2021, că Ministerul Apărării și compania Sukhoi planifică dezvoltarea unei versiuni cu două locuri a avionului de vânătoare Su-57 pentru export.

După cum a precizat acesta, un astfel de demers va conduce la creșterea cererii din străinătate pentru aeronava considerată de Rusia de generația a cincea.

“Există interes pentru acest tip de avion și, în opinia mea, acesta va crește de la an la an, pe măsură ce armata noastră va primi mai multe aeronave Su-57. De regulă, clienții străini se uită mai întâi la modul în care se comportă avionul în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a spus Borisov, a cărui declarație a fost preluată de agenția Interfax.

Su-57, cunoscut anterior și sub denumirea de PAK FA, este un avion de vânătoare rusesc de generația a cincea, destinat pentru distrugerea tuturor categoriilor de ținte: aeriene, terestre și de la suprafața apei. Acesta a efectuat primul zbor în anul 2010.

Avionul este supermanevrabil, dispune de noi echipamente de bord și are o expunere redusă (tehnologie stealth), potrivit rușilor.

În cadrul forumului Armata-2019, a fost încheiat un contract între Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi pentru livrarea a 76 de avioane de tip Su-57 pentru Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse. Primul avion Su-57 a fost livrat la trupe la sfârșitul anului 2020.

Vicepremierul Yuri Borisov a declarat că, în anul 2021, militarii ruși vor primi alte patru avioane de vânătoare Su-57.

În urmă cu câteva zile, o sursă a agenției de presă Tass anunțase că, până la sfârșitul anului în curs, vor fi livrate două avioane Su-57.

Comentariul autorului: Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a informat recent că Forțele Aerocosmice vor primi în dotare, până la sfârșitul anului 2024, 22 de avioane Su-57 din producția de serie.

Aceste planuri par destul de ambițioase și, cel mai probabil, nu vor fi respectate.

În plus, specialiștii militari ruși așteaptă începerea producerii în serie a noilor motoare pentru etapa a doua a proiectului Su-57. Acestea se află în teste și se estimează că vor fi livrate începând din anul 2023.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel