Su-47, apariție surprinzătoare în Rusia - VIDEO

Tudor Curtifan / 30 aug 2019 / 10:42

Unul dintre cele mai neobișnuite și interesante avioane de vânătoare, Su-47, și-a făcut o apariție surpriză în timpul expoziției MAKS-2019 care a avut loc în Rusia, în apropiere de Moscova.

Avionul Su-47 Berkut a putut fi văzut pe pista aeroportului Zhukovsky, acesta fiind remorcat. 

Su-47 a fost dezvoltat la începutul anilor 1990 și a făcut parte din proiectul URSS-ului pentru aeronave de generația a cincea. Avionul a surprins prin desingnul neobișnuit, în special prin aripile cu săgeată inversă. Căderea Uniunii Sovietice și criza financiară acută în care Rusia s-a scufundat nu a mai permis finanțarea dezvoltării Su-47 în perioada respectivă, potrivit celor de la The Aviationist.

Această dispunere neobișnuită a aripilor a fost cercetată atât de SUA, cât și de Uniunea Sovietică, respectiv mai apoi Rusia. Deși o asemenea poziționare a aripilor crește mult manevrabilitatea la viteze mici, americanii spun că un astfel de design face ca aeronava să fie instabilă din punct de vedere aerodinamic. Cel mai probabil la această concluzie au ajuns și rușii, întrucât noul Su-57, dezvoltat după Su-47, pastrează aspectul tradițional al aripilor.

VIDEO - Su-47, la MAKS-2019, în Rusia:

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy