Su-35 rusești pentru a contracara F-35 ale Israelului. Presa din Orient anunță sosirea iminentă în Iran a 18 avioane Su-35

Ionel Copcea |
Data publicării:
Su-35 foto: @Goodfon Goodfon.com
Su-35 foto: @Goodfon Goodfon.com

În ultimele zile, mai multe surse de informații în limba arabă au anunțat că, în timpul vizitei efectuate de președintele rus, Vladimir Putin, în Iran, pe 19 iulie, a fost încheiat un contract pentru achiziționarea de către Forțele Aeriene iraniene a 18 avioane de vânătoare multirol de tip Su-35 fabricate în Rusia.

Este vorba despre aeronavele care au fost produse de Întreprinderea de aviație Y.A. Gagarin din Extremul Orient al Federației Ruse pentru Forțele Aeriene egiptene, dar care, din diverse motive, au fost refuzate de oficialii de la Cairo.

Trebuie menționat faptul că, deocamdată, reprezentanții Rusiei și Iranului nu au confirmat, dar nici nu au infirmat aceste informații. Cu toate acestea, mass-media arabă și utilizatorii rețelelor de socializare sunt convinși că Iranul va primi avioanele menționate din Federația Rusă în viitorul apropiat.

 

Iranienii vor Su-35 pentru a contracara F-35 israeliene

 

Anterior, pe 03 august, Institutul american pentru studierea războiului (ISW) a informat, citând surse proprii, că 46 de drone iraniene se află deja în Rusia. De asemenea, potrivit acestuia, Teheranul și-a trimis piloții și tehnicienii să se antreneze pentru utilizarea și întreținerea avioanelor Su-35, pe care Iranul le va primi din Rusia în 2022.

Posibila vânzare a avioanelor de vânătoare Su-35 din Rusia în Iran a fost discutată încă de la sfârșitul anului 2021. Acum, o astfel de înțelegere ar fi extrem de benefică pentru Teheran, întrucât autoritățile israeliene amenință că vor bombarda facilități importante ale Iranului.

Forțele de Apărare ale Israelului și-au îmbunătățit avioanele de luptă F-35I Adir, astfel încât să poată zbura în Iran fără realimentare în aer. Pe de altă parte, aeronavele disponibile în prezent în cadrul Forțelor Aeriene ale Iranului nu pot să reziste în fața avioanelor F-35 modernizate. Singurul avion de vânătoare aflat în prezent la vânzare pe piața mondială, care ar putea face față avioanelor F-35 este Su-35 rusesc, analizat atât de specialiști americani, cât și de experți israelieni.

 

Egiptul a încheiat un contract cu Rusia pentru Su-35, dar l-a rupt la presiunea SUA

 

Comentariul autorului: În anul 2018, Federația Rusă și Egiptul au încheiat un contract privind livrarea a peste 20 de avioane de vânătoare Su-35 și de rachete pentru acestea. Realizarea contractului în valoare de aproximativ două miliarde de dolari urma să aibă loc în perioada 2020-2021. În cele din urmă, acesta a fost anulat, din cauza intervenției SUA, care au amenințat Egiptul cu impunerea de sancțiuni în cazul achiziționării avioanelor rusești.

Aeronavele destinate Egiptului au fost produse deja și se află conservate la întreprinderea din Komsomolsk pe Amur.

În ultimele zile, și oficiali ucraineni au confirmat faptul că forțele ruse au primit drone iraniene, pe care le întrebuințează deja pe teritoriul Ucrainei. Potrivit consilierului șefului oficiului președintelui Ucrainei, Aleksei Arestovich, Rusia va furniza Iranului avioanele Su-35 în schimbul celor 46 de drone de atac primite din Iran.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel