Sturza: NATO nu a impus nimic Republicii Moldova. Noi am solicitat ajutor

Tudor Curtifan |
Data publicării:
soldati ai armatei Republicii Moldova
soldati ai armatei Republicii Moldova

Ministrul apărării, Eugen Sturza, susține că Armata Națională a Republicii Moldova nu mai reprezintă o instituție marginalizată, dar și că NATO nu a ”impus” niciodată nimic Republicii Moldova, ci Chișinăul a solicitat mereu ajutor.

Eugen Sturza spune că NATO îi acordă suport Republicii Moldova nu mai mult decât țara poate solicita și accepta.

„Niciodată NATO nu a venit în Republica Moldova și nu a impus nimic. Noi am mers și am solicitat ajutor", a notat ministrul, referindu-se la colectarea pesticidelor cu ajutorul NATO, dotarea câtorva spitale cu echipamente medicale și securitatea cibernetică.

Totodată, ministrul a subliniat rolul pe care Armata Națională a Republicii Moldova îl reprezintă.

„Acum câțiva ani, nu cred că cineva vorbea despre Armata Națională. Cu toate problemele, insuccesele, reușitele ei, dar despre ea nu se vorbea, de parcă nici nu ar fi existat. Este o problemă să ceri de la Armata Națională rezultate și performanțe atât timp cât ai uitat de ea peste 20 de ani", a spus ministrul, potrivit Radio Chișinău.

Eugen Sturza spune că în 2019 vor continua investițiile în Armata Națională, contingetele moldovenești vor continua să participe la exercițiile militare internaționale. „Avem exerciții multiple planificate pentru 2019. Totodată, ne propunem să extindem numărul de studii la care vor participa militarii noștri – la colegii și universități militare din întreaga lume", a declarat ministrul. De asemenea, ministrul spune că își propune să lărgească cooperarea internațională cu partenerii prin prezența militarilor moldoveni în misiuni de menținere a păcii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel