Străpungerea apărării aeriene ucrainene cu drone americane MQ-9 Reaper

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
UAV MQ-9 Reaper
UAV MQ-9 Reaper

Apărarea aeriană ucraineană va încerca pentru prima dată să intercepteze dronele americane MQ-9 Reaper. În cadrul unor exerciții militare, armata ucraineană vrea să vadă dacă dronele americane MQ-9 Reaper vor putea trece de apărarea aeriană a Ucrainei, a precizat într-un comunicat de presă Comandamentul Forțelor Aeriene al Forțelor Armate Ucrainene.

Exercițiile se vor desfășura în zona de responsabilitate a Comandamentului Aerian Vest al Forțelor Aeriene Ucrainene. Forțele armate ucrainene au menționat că aceste exerciții sunt un element extrem de important al cooperării cu specialiștii în apărare aeriană ai Comandamentului Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (COMUSAFE), potrivit Uawire.org.

Scopul unor astfel de exerciții este de a face schimb de experiență în domeniul apărării aeriene.

„Aceasta este o bună oportunitate de a învăța din vastă experiență a partenerilor noștri americani și de a primi un sprijin logistic”, a declarat generalul-maior Dmytro Karpenko, comandant în funcție al Comandamentului Aerian Vest. 

Potrivit lui Kevin O'Brien, un reprezentant al Forțelor Aeriene SUA în Europa, acest lucru va ajuta unitățile ucrainene de apărare aeriană să-şi testeze capabilităţile.

În septembrie, Ucraina a început exercițiul militar „Joint Effort 2020” care se desfășoară în comun cu Marea Britanie. Scopul acestui exerciţiu este de a implementa standardele și procedurile NATO. De asemenea, o astfel de instruire ar trebui să crească nivelul de cooperare al armatei ucrainene cu statele partenere. Ca parte a acestor exerciții, trei bombardiere strategice ale Forțelor Aeriene SUA B-52H au zburat de două ori în spaţiul aerian al Ucrainei.

Atât Ministerul Apărării din Ucraina, cât și Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa au remarcat că acestea sunt patrule planificate, scopul lor este de a îmbunătăți cooperarea țărilor și partenerilor NATO și a Ucrainei.

"Partenerii strategici ai Ucrainei demonstrează încă o dată conducerii ruse că nu vor lăsa Ucraina în pace și nu vor permite transformarea Mării Negre și Azov în lacurile interioare ale Federației Ruse", a subliniat Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel