Stoltenberg: Rusia nu poate face față avioanelor F-35 NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declară că avioanele NATO și capacitatea Alianței încurcă Rusia.

Stoltenberg s-a arătat optimist cu privire la faptul că Alianța Nord Atlantică are capacitatea de a se opune doctrinei și strategiei Rusiei care se concentrează pe sistemele de rachete S-400, motivând scenariul unei posibile invazii din partea NATO.

Secretarul general al NATO a subliniat faptul că deși există îngrijorări cu privire la retorica tot mai agresivă a Rusiei, dar și asupra exercițiilor militare desfășurate de Kremlin și sporirea capacităților militare, în prezent nu există nicio ”amenințare iminentă” în ceea ce privește o posibilă agresiune a Rusiei împotriva unui stat membru NATO, informează UNIAN.

În aceste condiții, Stoltenberg spune că avioanele de generația a V-a ale NATO pot face față capabilităților rusești A2/AD. A2/AD (sisteme anti-acces și de interdicție regională) sunt capabilități militare și sisteme de apărare aeriană, capacități anti-navă, apărare costieră, care au ca scop descurajarea unei invazii.

Stoltenberg a făcut referire la superioritatea avioanelor F-22 și F-35 și la tehnologia „stealth” de care acestea dispun. În aceste condiții, avioanele de vânătoare F-22 și F-35 reprezintă o problemă majoră în acest moment pentru Federația Rusă. Secretarul general al NATO a adăugat că Forțele Aeriene ale Rusiei nu se ridică la nivelul celor din NATO, fapt ce contribuie la descurajarea Kremlinului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel