Stoltenberg: Rusia nu poate face față avioanelor F-35 NATO

Tudor Curtifan / 29 ian 2019 / 14:08

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, declară că avioanele NATO și capacitatea Alianței încurcă Rusia.

Stoltenberg s-a arătat optimist cu privire la faptul că Alianța Nord Atlantică are capacitatea de a se opune doctrinei și strategiei Rusiei care se concentrează pe sistemele de rachete S-400, motivând scenariul unei posibile invazii din partea NATO.

Secretarul general al NATO a subliniat faptul că deși există îngrijorări cu privire la retorica tot mai agresivă a Rusiei, dar și asupra exercițiilor militare desfășurate de Kremlin și sporirea capacităților militare, în prezent nu există nicio ”amenințare iminentă” în ceea ce privește o posibilă agresiune a Rusiei împotriva unui stat membru NATO, informează UNIAN.

În aceste condiții, Stoltenberg spune că avioanele de generația a V-a ale NATO pot face față capabilităților rusești A2/AD. A2/AD (sisteme anti-acces și de interdicție regională) sunt capabilități militare și sisteme de apărare aeriană, capacități anti-navă, apărare costieră, care au ca scop descurajarea unei invazii.

Stoltenberg a făcut referire la superioritatea avioanelor F-22 și F-35 și la tehnologia „stealth” de care acestea dispun. În aceste condiții, avioanele de vânătoare F-22 și F-35 reprezintă o problemă majoră în acest moment pentru Federația Rusă. Secretarul general al NATO a adăugat că Forțele Aeriene ale Rusiei nu se ridică la nivelul celor din NATO, fapt ce contribuie la descurajarea Kremlinului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy