Stoltenberg: NATO nu definește Rusia drept inamic

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-un interviu pentru postul de televiziune CNN, că NATO nu consideră Rusia un stat "inamic".

,,Nu enumerăm dușmani. Deci nu definim Rusia ca inamică. Ceea ce observăm este o Rusia mai tot mai agresivă, care a folosit forța militară împotriva statului vecin Ucraina", a declarat Stoltenberg pentru CNN.

În același timp, el a subliniat că NATO nu va trece cu vederea agresiunea Rusiei și a dat asigurări că Alianța va încerca să folosească, în primul rând, dialogul în orice situaţie.

Acțiunile agresive ale Rusiei reprezintă o amenințare la adresa securității euro-atlantice

„Nu împărțim lumea în dușmani sau prieteni", a declarat secretarul general al NATO, când a fost întrebat cum defineşte Rusia ca stat.

Stoltenberg a adăugat că într-un moment "incert" ca acesta, o organizaţie atât de puternică cum este NATO trebuie să asigure securitatea Occidentului.

Liderii statelor membre ale NATO, reuniţi la Londra, au adoptat miercuri la finalul summitului de marcare a 70 de ani de la crearea organizaţiei o declaraţie comună.

Textul declaraţiei arată că ''acţiunile agresive'' ale Rusiei constituie o ameninţare pentru securitatea euro-atlantică şi că terorismul în toate formele sale rămâne o ameninţare persistentă pentru toate statele membre NATO şi dă noi asigurări că NATO este o alianţă exclusiv defensivă, care ''nu reprezintă o ameninţare pentru nicio ţară''.

Documentul menţionează că desfăşurarea de noi rachete cu rază medie de acţiune de către Rusia ridică riscuri semnificative pentru securitatea euro-atlantică şi că ''aliaţii sunt ferm angajaţi faţă de implementarea deplină a Tratatului privind neproliferarea armelor nucleare în toate aspectele sale, inclusiv dezarmarea nucleară, neproliferarea şi utilizarea paşnică a energiei nucleare''.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel