Stoltenberg: NATO a împiedicat criza sanitară să devină o criză de securitate

Eduard Pascu |
Data publicării:

NATO a trebuit să se adapteze, dar a fost capabilă să funcţioneze în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a se asigura că criza sanitară nu devine o criză de securitate, a declarat vineri secretarul general al alianţei militare Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

"Principala sarcină a NATO este să asigure că actuala criza sanitară COVID-19 nu devine o criză de securitate şi noi am reuşit să o facem", a declarat el pentru BBC Radio. "Desigur, am ajustat unele dintre modurile în care ne facem activităţile (...), dar mesajul principal este că am fost capabili să ne susţinem apărarea şi descurajarea, prezenţa noastră operaţională, pe tot parcursul pandemiei", a adăugat el, transmite Agerpres.

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să aibă o abordare mai extinsă la nivel mondial, în contextul ameninţărilor reprezentate de ţări precum China, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat grupului media RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND). 

Citește și: Rusia şi China desfăşoară campanii de dezinformare. Mircea Geoană: NATO are o operațiune de combatere a dezinformărilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel