Stoltenberg, despre relația NATO cu Rusia: Întrevedere cu Putin, dar în contextul potrivit

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat luni că este dispus să aibă o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin în "contextul potrivit", argumentând că dialogul este important.

Relațiile între NATO și Moscova au devenit tensionate după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014.

"Cred în dialogul cu Rusia", a declarat Stoltenberg într-un interviu cu Dpa, citat de Mediafax. "De aceea, dacă contextul este potrivit, desigur că sunt dispus să am o întrevedere cu președintele Putin", a adăugat acesta.

Sunt de părere că este mai bine să ne întâlnim decât să nu o facem. În special când lucrurile sunt dificile, este important să discutăm", a mai afirmat liderul de la Kremlin.

NATO a fost înființată în 1949 pentru a proteja aliații împotriva Uniunii Sovietice. După căderea comunismului, alianța a înfruntat mai multe provocări, Rusia fiind doar una dintre ele.

"Rusia este cel mai mare vecin al nostru. Rusia nu va dispărea nicăieri și trebuie să îmbunătățim relațiile", a declarat Stoltenberg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel