Statutul cadrelor militare. Guvernul a aprobat prin OUG facilități pentru soldații și gradații Armatei României

Armata României, defilând pe sub Arcul de Triumf în București, cu ocazia Zilei Naționale, 1 Decembrie
Armata României, defilând pe sub Arcul de Triumf în București, cu ocazia Zilei Naționale, 1 Decembrie

În ședința de Guvern de marți, 29 iunie, a fost aprobată, la propunerea Ministerului Apărării Naționale, o Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea unor prevederi ale Statutului soldaților și gradaților profesioniști (Legea Nr. 384/2006).

Potrivit unui comunicat emis de către MApN către DefenseRomania, ordonanța de urgență permite soldaților și gradaților profesioniști, în cuantumul și condițiile prevăzute pentru cadrele militare în activitate, justificarea compensației lunare pentru chirie și în situația contractării unui credit ipotecar sau imobiliar destinat achiziționării unei locuințe.

De asemenea, similar cu prevederile stabilite pentru cadrele militare, soldații și gradații profesioniști în rezervă sau scoși din evidențele militare, pensionarii militari care provin din rândul acestor militari, precum și membrii de familie ai acestora, au dreptul la asistență medicală și medicamente, precum și acces în cercurile militare, casele de odihnă, sanatoriile, căminele de garnizoană și alte amenajări recreative sau sportive, a mai transmis MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel