Statul Major al Armatei Ucrainene: Urmatorul obiectiv al Rusiei, stabilirea controlului total asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia îşi regrupează trupele şi pregăteşte o operaţiune ofensivă în estul Ucrainei, pentru a încerca să controleze în totalitate regiunile Doneţk şi Lugansk, potrivit ultimului buletin de război al Statului Major al armatei ucrainene, publicat marţi, în a 41-a zi a invaziei, transmite EFE.

"Duşmanul îşi regrupează trupele şi îşi concentrează eforturile pentru pregătirea unei operaţiuni ofensive în estul ţării noastre. Obiectivul este de a stabili controlul total asupra teritoriului din regiunile Doneţk şi Lugansk", explică Statul Major ucrainean, care adaugă că s-a încheiat replierea trupelor ruse şi că acestea se îndreaptă către oraşul rus Valuiki, în regiunea Belgorod.

Statul Major ucrainean a mai anunţat că se înregistrează "mişcări de armament şi echipament militar pe teritoriul Republicii Belarus" şi că, "în mare parte", avioanele şi elicopterele ruse au fost transferate dinspre aerodromurile din Belarus către Rusia.

Liderii militari ucraineni afirmă că Rusia încearcă să reia operaţiunile ofensive în Sloviansk, unde Moscova "a avut un succes parţial".

Sloviansk se află tot în regiunea Doneţk, mai aproape de regiunea Harkov, unde în oraşul cu acelaşi nume "continuă bombardamentele artileriei (ruse) asupra cartierelor rezidenţiale şi a infrastructurii municipale".

"În zonele Doneţk şi Lugansk, ocupaţii îşi concentrează eforturile pentru a prelua controlul asupra districtelor Popasna şi Rubijne, pentru a stabili controlul total asupra Mariupolului şi a pregăti operaţiuni ofensive în apropiere de localitatea Zolota Niva", a transmis Statul Major ucrainean, potrivit Agerpres.

Ucraina mai denunţă şi faptul că "trupele ruse au realizat atacuri în oraşul Nikolaev (Mikolaiv, în sud, în apropiere de ţărmul Mării Negre) cu bombe cu dispersie", interzise de Convenţia de la Geneva, şi că "centre civile şi medicale, inclusiv un spital de pediatrie, au fost atacate de duşman". "Există morţi şi răniţi, inclusiv în rândul copiilor", a anunţat sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel