Staţie radar de avertizare în Crimeea. O nouă investiție militară rusească

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia anunță construirea unei staţii radar de avertizare în Crimeea.

Rusia intenţionează să construiască o nouă staţie radar de avertizare în cazul unui atac cu rachete în Crimeea anul viitor, a informat joi agenţia de presă Interfax, citând o sursă de securitate din Crimeea, transmite Reuters. Informaţia că o nouă facilitate militară va fi construită în Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014, urmează după ce Rusia a sechestrat trei nave ale marinei ucrainene în largul coastei peninsulei duminică.

Noua staţie radar - ce va putea urmări rachete balistice şi de croazieră de la mare distanţă - va fi construită în apropierea portului Sevastopol, unde este baza flotei ruse din Marea Neagră, a precizat această sursă pentru agenţia de presă rusă. Interfax a anunţat, joi mai devreme, că Rusia lucrează la un nou sistem tehnic ce va permite o mai bună urmărire a navelor în jurul peninsulei pentru a-şi proteja frontierele maritime.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, la rândul său, miercuri, că va desfăşura un nou batalion de sisteme de rachete sol-aer S-400 în Peninsula Crimeea până la sfârşitul anului.

Potrivit The Times of Israel, surse din serviciile de securitate rusești au spus în septembrie că un al patrulea sistem va fi desfășurat în Crimeea lângă Dzhankoy, un oraș aproape de teritoriul controlat de ucraineni.

S-400 "Triumph" este cel mai recent și cel mai avansat sistem antiaerian și de apărare antirachetă din Rusia.

Sistemul antiaerian, constituie dintr-un radar și o baterie cu rachete, poate urmări și lovi ţinte aflate la o distanţă de aproximativ 400 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel