Statele Unite urmează să trimită patru bombardiere de tip B-52 în Orientul Mijlociu

S.I. Catalin |
Data publicării:
bombardiere B-52
bombardiere B-52

Armata americană a declarat marţi că bombardierele B-52 vor face parte din forţele suplimentare ce vor fi trimise în Orientul Mijlociu pentru a contracara ceea ce administraţia SUA consideră a fi “indicaţii clare” ale ameninţărilor din partea Iranului la adresa forţelor americane din zonă, potrivit Reuters.

Forţa de bombardament pe care SUA au anunţat că o trimit în Orientul Mijlociu va include probabil patru bombardiere B-52, precum şi personalul de zbor şi de întreţinere aferent, au declarat marţi agenţiei Reuters surse oficiale americane, care au precizat că aeronavele respective nu au plecat încă spre regiunea respectivă.

John Bolton, consilier al Casei Albe pentru securitate naţională, a declarat duminică faptul că SUA va trimite în Orientul Mijlociu un grup maritim de luptă, condus de un portavion, şi un grup operativ de bombardiere.

Secretarul american al Apărării, Patrick Shanahan, a declarat luni că a aprobat trimiterea unui grup de transport și atac, respectiv de bombardiere către Orientul Mijlociu, din cauza unor indicații clare privind o "amenințare credibilă din partea forțelor regimului iranian", dar nu a oferit detalii cu privire la agenția care stă la baza acestor informații.

Oficialii americani au declarat că patru bombardiere B-52 vor fi desfășurate în Orientul Mijlociu, dar numărul acestora se poate modifica.

Căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al Comandamentului Central al armatei americane, a declarat că grupul operativ va fi format din bombardiere B-52. Oficiali americani, au confirmat cu condiţia anonimatului, că vor fi trimise bombardierele B-52 însă numărul lor ar putea fi modificat. SUA a menţinut în mod regulat bombardierele sale în regiune, şi de fapt chiar luna trecută au fost trimise în zonă bombardiere B-1.

B-52 este un bombardier cu rază lungă de acţiune şi capabil nuclear.

De asemenea, armata americană a confirmat că grupul de luptă condus de portavionul USS Abraham Lincoln, fusese deja programat să se îndrepte spre Orientul Mijlociu dar că acţiunea a fost accelerată din cauza tensiunilor amplificate cu Iranul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel