Statele Unite trimit o escadrilă de avioane F-35 în Emiratele Arabe Unite

S.I. Catalin / 25 noi 2019 / 11:04

Forțele Aeriene SUA au anunţat că o nouă escadrilă echipată cu avioane de vânătoare F-35 de generație a 5-a se îndreaptă spre Orientul Mijlociu, se arăta într-un comunicat de presă, citat de Defense Blog.

Potrivit publicaţiei, care îl citează pe colonelul Steven Behmer, comandantul 388th Fighter Wing, militari din escadrilele 34 şi 466 au plecat din Utah la baza aeriană Al Dhafra.

Washingtonul continuă să-şi intensifice prezenţa militară în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor crescânde cu Teheranul.

O escadrină de luptă 34 a plecat de pe Hill săptămâna trecută spre Baza Aeriană Al Dhafra, Emiratele Arabe Unite, pentru a sprijini misiunea Comandamentului Central al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Orientul Mijlociu

Armata americană a mai trimis o escadrilă de luptă de la Baza Forţelor Aeriene Hill în Orientul Mijlociu la începutul acestui an. Avioanele şi personalul s-au întors recent din regiune după o şase luni în regiune.

„Sunt extrem de mândru de toate avioanele de vânătoare 388th și 419th. Atât piloţii, cât și această platformă sunt absolut pregătiți pentru această sarcină, aducând în luptă capacitățile unice de luptă ale F-35A." a declarat colonelul Steven Behmer.

Escadrila 34, cunoscută şi cu numele de Rude Rams, este echipată cu Lockheed Martin F-35, cele mai noi avioane de luptă din generaţia a cincea ale aviaţiei americane, clasa Stealth (invizibile).

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy