Statele Unite trimit o escadrilă de avioane F-35 în Emiratele Arabe Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele Aeriene SUA au anunţat că o nouă escadrilă echipată cu avioane de vânătoare F-35 de generație a 5-a se îndreaptă spre Orientul Mijlociu, se arăta într-un comunicat de presă, citat de Defense Blog.

Potrivit publicaţiei, care îl citează pe colonelul Steven Behmer, comandantul 388th Fighter Wing, militari din escadrilele 34 şi 466 au plecat din Utah la baza aeriană Al Dhafra.

Washingtonul continuă să-şi intensifice prezenţa militară în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor crescânde cu Teheranul.

O escadrină de luptă 34 a plecat de pe Hill săptămâna trecută spre Baza Aeriană Al Dhafra, Emiratele Arabe Unite, pentru a sprijini misiunea Comandamentului Central al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Orientul Mijlociu

Armata americană a mai trimis o escadrilă de luptă de la Baza Forţelor Aeriene Hill în Orientul Mijlociu la începutul acestui an. Avioanele şi personalul s-au întors recent din regiune după o şase luni în regiune.

„Sunt extrem de mândru de toate avioanele de vânătoare 388th și 419th. Atât piloţii, cât și această platformă sunt absolut pregătiți pentru această sarcină, aducând în luptă capacitățile unice de luptă ale F-35A." a declarat colonelul Steven Behmer.

Escadrila 34, cunoscută şi cu numele de Rude Rams, este echipată cu Lockheed Martin F-35, cele mai noi avioane de luptă din generaţia a cincea ale aviaţiei americane, clasa Stealth (invizibile).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel