Statele Unite sporesc sancţiunile împotriva Rusiei în legătură cu Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite au adoptat sancţiuni împotriva a şase cetăţeni ruşi şi opt organizaţii din Rusia în legătură cu ''agresiunea continuă a Moscovei în Ucraina", a anunţat Trezoreria SUA, potrivit unui comunicat difuzat vineri, relatează Reuters.

Măsura îi vizează pe cei care au avut un rol în atacurile ruseşti asupra unor nave ucrainene în strâmtoarea Kerci de la Marea Neagră, în anexarea Crimeii de către Rusia în 2014 şi susţinerea oferită de Rusia în organizarea de alegeri în estul separatist al Ucrainei.

"Statele Unite şi partenerii noştri transatlantici nu vor permite ca agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei să continue neobservată", a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

"Această iniţiativă comună cu partenerii noştri din UE şi Canada întăreşte angajamentul nostru comun de a impune sancţiuni direcţionate şi semnificative ca reacţie la încercările Kremlinului de a submina suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acesteia", a adăugat el.

Printre persoanele vizate de sancţiuni se află patru oficiali ruşi care au fost implicaţi în atacul din strâmtoarea Kerci, în largul coastei Crimeii, a indicat Trezoreria.

Şase companii ruse din sectorul apărării şi care desfăşoară operaţiuni în Crimeea au fost incluse pe lista de sancţiuni americane pentru deturnarea de active ucrainene de stat pentru a oferi servicii armatei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel