Statele Unite şi-au retras bombardierele strategice B-52 din Guam (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele Aeriene ale Statelor Unite au anunţat că vor pune capăt prezenţei permanente a bombardierelor strategice B-52 la Baza Forţelor Aeriene Anderson din Guam - unul dintre avanposturile cheie ale prezenţei americane în Pacific.

Măsura încheie programul de rotaţie continuă a bombardierelor strategice, care a avut loc din 2004, precizează Epoch Times, care citează publicaţia The Drive. 

''Cinci B-52H au plecat ieri fără a avea schimb, punând capăt programului numit Misiunea de prezenţă continuă a bombardierelor".

O declaraţie a Comandamentului Strategic al SUA (STRATCOM) a confirmat că avioanele B-52 sunt acum „staţionate definitiv în Statele Unite".

,,În conformitate cu Strategia Naţională de Apărare, Statele Unite au trecut la o abordare care permite bombardierilor strategice să opereze în regiunea Indo-Pacific dintr-o gamă mai largă de locaţii de peste mări, când este necesar, având o rezistenţă operaţională mai mare atunci când aceste bombardiere sunt staţionate permanent în Statele Unite", a declarat STRATCOM.

,,Bombardierele strategice ale Statelor Unite vor continua să funcţioneze în regiunea Indo-Pacific, incluzând Guam, când alegem să facem acest lucru", a adăugat declaraţia.

Revista Forţelor Aeriene, anunţă o schimbare majoră:

Ultima desfăşurare s-a încheiat pe 16 aprilie, la doar trei zile de la show-ul de forţă, iar B-52 s-au întors la Baza Forţelor Aeriene Minot, ND. Schimbarea mult aşteptată vine după ce şefi de serviciu, inclusiv şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul David Goldfein şi Şeful Comandamentului Global Strike al Forţelor Aeriene, generalul Timothy Ray, au anunţat că acţiunile grupurilor de bombardiere vor fi mai eficiente în viitor.

„Da, ne ajustăm absolut prezenţa în teatre când vine vorba de bombardiere", a spus Goldfein pe 1 aprilie.

O declaraţie separată a STRATCOM a specificat, în plus, că flota de bombardiere permite SUA să „răspundă la evenimentele globale oricând, oriunde".

,,Flota noastră diversificată de bombardiere - B-52, B-1 şi B-2 - permite, indiferent dacă sunt lansate din Louisiana, Guam sau Marea Britani, ca acestea să rămână un fundament al politicii noastre de descurajare!", a specificat declaraţia postată pe Twitter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel