Statele Unite se implică în modernizarea Armatei Naționale a R. Moldova

Tudor Curtifan / 06 feb 2020 / 16:35

Comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, general-maior Marvin T. Hunt, a dat asigurări că SUA vor continua să ajute Armata Naţională în procesul de modernizare. Oficialul militar s-a aflat, în perioada 29 ianuarie-1 februarie, în prima sa vizită oficială în Republica Moldova.

La Chişinău, generalul american, însoţit de ambasadorul Dereck J. Hogan, a avut o întrevedere cu ministrul apărării, Victor Gaiciuc, şi comandantul armatei, general de brigadă Igor Gorgan, în cadrul căreia au fost discutate subiecte legate de situaţia regională de securitate, cooperarea bilaterală pe dimensiunea militară şi în cadrul organizaţiilor internaţionale, informează Trustul de Presă al MApN.

Ministrul din stânga Prutului l-a informat pe oficialul militar american despre stadiul actual al reformei sectoriale, proiectele iniţiate în acest sens şi persepectiva de consolidare a parteneriatului extern în limitele statutului de neutralitate al R. Moldova. De asemenea, acesta a apreciat sprijinul constant acordat de SUA în domeniul dezvoltării armatei prin programe de asistenţă în domeniul instruirii, logisticii, participare la exerciţii comune şi instrucție, precum şi prin proiecte umanitare derulate în Republica Moldova.

 

În ce constă cooperarea dintre US Army și Armata Națională

 

Comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, general-maior Marvin T. Hunt, a vizitat câteva unităţi militare, printre care Batalionul cu Destinaţie Specială Fulger şi Batalionul 22 de menţinere a păcii.

La 17 ianuarie, ministrul Gaiciuc şi ambasadorul Dereck J. Hogan au mai discutat, la sediul ministerului, despre stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării şi perspectivele de dezvoltare a acesteia pentru anul 2020. Cei doi oficiali s-au referit, atunci, la principalele proiecte şi programe de asistenţă implementate în Republica Moldova, cu sprijinul SUA, dar şi oportunităţile de instruire a militarilor din stânga Prutului în instituţii americane de învăţământ de profil. De asemenea, au fost aduse în discuție posibilităţile de pregătire a militarilor din R. Moldova şi a celor americani la multiple activităţi comune interne și internaționale, inclusiv exerciţii de menţinere a păcii sub egida ONU.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy