Statele Unite resping ideea organizării unui referendum în estul Ucrainei

Cristian Soare |
Data publicării:

Casa Albă susţine că preşedintele Donald Trump "nu ia în considerare susţinerea unui referendum în estul Ucrainei", relatează vineri DPA şi Reuters.

Casa Albă susţine că preşedintele Donald Trump "nu ia în considerare susţinerea unui referendum în estul Ucrainei", relatează vineri DPA.

Ministerul de Externe rus nu a negat că organizarea referendumului a fost discutată la întâlnirea din Finlanda din această săptămână dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul american Donald Trump.

"Organizarea unui aşa-numit referendum într-o parte a Ucrainei care nu este sub control guvernamental nu ar avea legitimitate", a declarat Garrett Marquis, un purtător de cuvânt al Consiliului naţional de securitate al SUA.

Zone din estul Ucrainei sunt sub controlul separatiştilor susţinuţi de Rusia.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în urma unui referendum în rândul locuitorilor din regiune din urmă cu patru ani, în replică la înlăturarea preşedintelui prorus în urma unei reorientări a ţării către Vest.

Propunerea de face acest referendum a apărut în timpul summit-ului americano-rus de luni de la Helsinki. Consultarea populară ar fi urmat să-i întrebe pe rezidenții celor două zone de conflict dacă doresc să se întoarcă în Ucraina sau să-și mențină „independența”, alături de Rusia. Vladimir Putin fusese de acord să nu facă publică această propunere, câtă vreme era cântărită de administrația Donald Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel