Statele Unite oferă un nou răspuns despre pregătirea piloților ucraineni pentru a opera avioane F-16: Ne vom ajuta aliaţii să accelereze acest proces

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Piloți F-16 se pregătesc pentru decolare în timpul unui exercițiu de antrenament. Sursa foto: U.S. Air Force.
Piloți F-16 se pregătesc pentru decolare în timpul unui exercițiu de antrenament. Sursa foto: U.S. Air Force.

Statele Unite au declarat că, deși vă fi nevoie de timp pentru a antrena piloții ucraineni să opereze avioanele de luptă F-16, pentru a dezvolta infrastructura Ucrainei și pentru a înființa facilități de service și întreținere pentru F-16, lucrează pentru a-și ajuta aliații să accelereze aceste procese, a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, în timpul unei conferinţe de presă din 11 august.

Kirby a declarat că va fi nevoie de timp pentru că avioanele de luptă să fie transferate către Ucraina, dar mai ales pentru ca acestea să devină parte din flota de aeronave de luptă a Forţelor Aeriene Ucrainene.

Oficialul american a explicat că acest lucru presupune nu doar transferul fizic al aeronavelor, ci și instruirea piloților și crearea unor facilitaţi necesare întreținerii aeronavelor, potrivit Reuters.

Kirby a spus că toate acestea presupun eforturi pe termen lung, dar a subliniat că președintele american Joe Biden este hotărât să își îndeplinească promisiunea făcută Ucrainei. El a adăugat că SUA colaborează cu partenerii săi europeni pentru a realiza acest lucru.

În special, SUA cooperează îndeaproape cu Danemarca, Olanda și alte țări pentru a dezvolta un program de pregătire pentru piloții ucraineni. Kirby a subliniat, de asemenea, importanța de a oferi pregătire lingvistică personalului ucrainean, ceea ce reprezintă o prerogativă a Regatului Unit.

Având în vedere că toate manualele tehnice și toate panourile de control din interiorul aeronavelor sunt în limba engleză, piloții trebuie să aibă cel puțin cunoștințe de bază în această limbă, a spus Kirby.

El a concluzionat că procesul de transfer al avioanelor de luptă F-16 către Ucraina este un proces în mai multe etape și a subliniat că SUA își vor ajuta aliații să se asigure că acesta avansează cât mai rapid posibil. 

 

Noul termen limită pentru finalizarea pregătirii primului grup de piloți ucraineni de F-16, vara anului 2024

 

Avioanele de luptă multi-rol F-16 ar putea intra în dotarea Forțelor Aeriene Ucrainene chiar mai devreme de primul trimestru al anului 2024, anunțat anterior. Este foarte posibil să vorbim despre vara anului 2024, chiar și pentru primul grup de doar șase piloți ucraineni care urmează să fie pregătiţi.

Motivele nu sunt doar amânarea perioadei de pregătire, care ar fi trebuit să înceapă în iunie, ci și nivelul cunoştinţelor de limbă engleză pe care îl aveau piloţii ucraineni, precizează The Washington Post, citând mai mulţi oficiali americani şi militari ucraineni.

The Washington Post precizează că nu este vorba despre faptul că piloții ucraineni nu cunosc limba engleză. Se remarcă faptul că toți cei șase candidați și doi piloți de rezervă vorbesc fluent limba engleză, dar mai trebuie să urmeze cursuri pentru a cunoaşte toată terminologia din domeniul aeronautic.

Aceste cursuri, care vor fi ținute împreună cu personalul de la sol, vor dura patru luni. Abia apoi va începe pregătirea pentru operare aeronavelor, care va dura alte șase luni.

De asemenea, se menționează că piloții ucraineni au urmat cursuri de limba engleză timp de un an, între misiunile de luptă. Așadar, nu este vorba de cineva care "nu are performanțe suficiente".

Mai mult, articolul citează un oficial ucrainean care descrie acest lucru ca fiind o "întârziere". În plus față de primul grup de șase piloți, se știe că un al doilea grup de dimensiuni similare va fi instruit până la sfârșitul anului 2024.

"Asta se numește a trage de timp", a declarat un alt oficial ucrainean. Ambii oficiali ucraineni au declarat că au fost reticenți în a fi prea critici față ajutorul oferit de americani și europeni, de teamă să nu pară nerecunoscători.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel