SUA, Marea Britanie și Israel, exercițiu cu avioane F-35

DefenseRomania Team / 27 iun 2019 / 17:29

Avioanele de luptă moderne F-35 Lightning II din SUA, Marea Britanie și Israel au participat, pentru prima dată, la un exercițiu de apărare aeriană desfășurat în comun. Exercițiul Tri-Lightning a fost un exercițiu defensiv de o zi, care a implicat aeronave prietenoase și adversare din cele trei țări participante și a constat în procedee de operații de apărare aeriană activă și pasivă. Acest exercițiu este o demonstrație a interoperabilității între SUA, Marea Britanie și Israel folosind modelele F-35A, F-35B și respectiv F-35I.

"Construim împreună cu partenerii noștri strategici capacitatea de a valorifica îndemânarea și abilitățile componentei noastre aeriene", a declarat Gen. Lt.  Joseph Guastella, comandantul forțelor aeriene din SUA. "Relația strategică transatlantică dintre SUA și aliații și partenerii noștri este construită pe o bază de valori, experiență și viziune comune".

Forțele aeriene americane F-35A au zburat de la baza aeriană Al Dhafra din Emiratele Arabe Unite, forțele aeriene regale F-35B au zburat de la RAF Akrotiri din Cipru, iar forțele aeriene israeliene F-35I au zburat de la baza aeriană Nevatim din Israel.

"Tri-Lightning a fost un exercițiu planificat de luni de zile și a oferit o oportunitate deosebită pentru escadron de a opera și de a învăța de la colegii noștri din comunitatea F-35", a spus comandantul UCK Wing, John Butcher, ofițer comandant al Escadrilei 617. "În plus, ne-a permis să împărtășim și să câștigăm o experiență valoroasă pe care vom putea să o exploatăm în timpul viitoarelor pregătiri și desfășurări potențial operaționale, fie de pe portavionul Qeen Elizabeth, fie de la bazele aeriene de peste mări".

Avioanele F-35 ale celor trei națiuni au jucat în acest exercițiu rolul de actori prietenoși sau albastri, în timp ce o varietate de alte aeronave au jucat rolurile de agresoare, simulând situații de luptă realiste între avioane F-35 și luptători din generația anterioară.

"Exercițiul astăzi reflectă cooperarea strânsă dintre națiunile participante, a spus Gen. Brig. Amnon Ein-Dar, șeful Statului Major al Armatei din Israel. "Această oportunitate de formare între Israel, SUA și Marea Britanie consolidează capacitățile comune și cooperarea globală între aliați".

Vezi și: Marea Britanie a desfășurat avioane F-35B în Cipru

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy