SUA, Marea Britanie și Israel, exercițiu cu avioane F-35

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Avioanele de luptă moderne F-35 Lightning II din SUA, Marea Britanie și Israel au participat, pentru prima dată, la un exercițiu de apărare aeriană desfășurat în comun. Exercițiul Tri-Lightning a fost un exercițiu defensiv de o zi, care a implicat aeronave prietenoase și adversare din cele trei țări participante și a constat în procedee de operații de apărare aeriană activă și pasivă. Acest exercițiu este o demonstrație a interoperabilității între SUA, Marea Britanie și Israel folosind modelele F-35A, F-35B și respectiv F-35I.

"Construim împreună cu partenerii noștri strategici capacitatea de a valorifica îndemânarea și abilitățile componentei noastre aeriene", a declarat Gen. Lt.  Joseph Guastella, comandantul forțelor aeriene din SUA. "Relația strategică transatlantică dintre SUA și aliații și partenerii noștri este construită pe o bază de valori, experiență și viziune comune".

Forțele aeriene americane F-35A au zburat de la baza aeriană Al Dhafra din Emiratele Arabe Unite, forțele aeriene regale F-35B au zburat de la RAF Akrotiri din Cipru, iar forțele aeriene israeliene F-35I au zburat de la baza aeriană Nevatim din Israel.

"Tri-Lightning a fost un exercițiu planificat de luni de zile și a oferit o oportunitate deosebită pentru escadron de a opera și de a învăța de la colegii noștri din comunitatea F-35", a spus comandantul UCK Wing, John Butcher, ofițer comandant al Escadrilei 617. "În plus, ne-a permis să împărtășim și să câștigăm o experiență valoroasă pe care vom putea să o exploatăm în timpul viitoarelor pregătiri și desfășurări potențial operaționale, fie de pe portavionul Qeen Elizabeth, fie de la bazele aeriene de peste mări".

Avioanele F-35 ale celor trei națiuni au jucat în acest exercițiu rolul de actori prietenoși sau albastri, în timp ce o varietate de alte aeronave au jucat rolurile de agresoare, simulând situații de luptă realiste între avioane F-35 și luptători din generația anterioară.

"Exercițiul astăzi reflectă cooperarea strânsă dintre națiunile participante, a spus Gen. Brig. Amnon Ein-Dar, șeful Statului Major al Armatei din Israel. "Această oportunitate de formare între Israel, SUA și Marea Britanie consolidează capacitățile comune și cooperarea globală între aliați".

Vezi și: Marea Britanie a desfășurat avioane F-35B în Cipru

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel