Statele Unite impun noi sancțiuni Iranului

Eduard Pascu / 22 sep 2020 / 13:59

Președintele Donald J. Trump a semnat un ordin executiv prin care se impun noi sancțiuni Iranului.

Secretarul apărării, dr. Mark T. Esper, a declarat că ordinul executiv va perturba în continuare eforturile iraniene de import și proliferare a armelor convenționale, ajutând la protejarea forțelor SUA, a aliaților și a partenerilor și a populației civile până când Iranul respectă normele internaționale.

"Încurajăm Teheranul să înceteze activitățile maligne în toată regiunea și să acționeze ca o țară normală", a spus Esper. "Dar suntem pregătiți și să răspundem la agresiunea iraniană", se arată într-un comunicat al Pentagonului.

"Comandanții noștri au autoritatea și resursele de care au nevoie pentru a-și proteja trupele și pentru a se pregăti pentru orice situație neprevăzută și continuăm să rămânem umăr la umăr cu aliații și partenerii noștri pentru a contracara comportamentul destabilizator al Iranului", a continuat el.
Acesta a mai spus că în ultimii doi ani, Iranul a efectuat atacuri asupra transportului internațional maritim, a infrastructurii regionale și asupra forțelor SUA și ale națiunilor partenere, inclusiv bombardamente efectuate de milițiile susținute de iranieni împotriva bazelor și personalului SUA din Irak.

Iranul a încălcat ani de zile rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU prin proliferarea armelor convenționale către actori non-statali precum Hezbollah și Houthis, care le folosesc pentru a amenința zonele dens populate, a spus el.
Acesta este motivul pentru care Departamentul Apărării a luat măsuri decisive pentru a proteja membrii serviciului și normele internaționale atunci când vine vorba de probleme precum libertatea de navigație și de comerț, a explicat el.

"Suntem pregătiți să răspundem viitoarei agresiuni iraniene și ne menținem angajamentul", a mai spus Esper, menționând că armata SUA menține o stare de alertă ridicată, face ajustări continue forțelor sale operaționale din regiune după cum este necesar și lucrează îndeaproape cu agențiile de informații, aliații și partenerii.

Citește și: Iranul este pregătit să reia exporturile de arme după ridicarea embargoului

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy