Statele Unite impun noi sancțiuni Iranului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Președintele Donald J. Trump a semnat un ordin executiv prin care se impun noi sancțiuni Iranului.

Secretarul apărării, dr. Mark T. Esper, a declarat că ordinul executiv va perturba în continuare eforturile iraniene de import și proliferare a armelor convenționale, ajutând la protejarea forțelor SUA, a aliaților și a partenerilor și a populației civile până când Iranul respectă normele internaționale.

"Încurajăm Teheranul să înceteze activitățile maligne în toată regiunea și să acționeze ca o țară normală", a spus Esper. "Dar suntem pregătiți și să răspundem la agresiunea iraniană", se arată într-un comunicat al Pentagonului.

"Comandanții noștri au autoritatea și resursele de care au nevoie pentru a-și proteja trupele și pentru a se pregăti pentru orice situație neprevăzută și continuăm să rămânem umăr la umăr cu aliații și partenerii noștri pentru a contracara comportamentul destabilizator al Iranului", a continuat el.
Acesta a mai spus că în ultimii doi ani, Iranul a efectuat atacuri asupra transportului internațional maritim, a infrastructurii regionale și asupra forțelor SUA și ale națiunilor partenere, inclusiv bombardamente efectuate de milițiile susținute de iranieni împotriva bazelor și personalului SUA din Irak.

Iranul a încălcat ani de zile rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU prin proliferarea armelor convenționale către actori non-statali precum Hezbollah și Houthis, care le folosesc pentru a amenința zonele dens populate, a spus el.
Acesta este motivul pentru care Departamentul Apărării a luat măsuri decisive pentru a proteja membrii serviciului și normele internaționale atunci când vine vorba de probleme precum libertatea de navigație și de comerț, a explicat el.

"Suntem pregătiți să răspundem viitoarei agresiuni iraniene și ne menținem angajamentul", a mai spus Esper, menționând că armata SUA menține o stare de alertă ridicată, face ajustări continue forțelor sale operaționale din regiune după cum este necesar și lucrează îndeaproape cu agențiile de informații, aliații și partenerii.

Citește și: Iranul este pregătit să reia exporturile de arme după ridicarea embargoului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel