Iranul este pregătit să reia exporturile de arme după ridicarea embargoului

Eduard Pascu / 22 sep 2020 / 13:35

Comandantul Forțelor Aerospațiale ale Gardienilor Revoluției din Iran, generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh a declarat că Iranul este gata să exporte arme de îndată ce embargoul ONU va înceta luna viitoare.

Programul de armament al Republicii Islamice Iran nu se va schimba deloc, a declarat generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, spunând că industria militară din Iran asigură nevoile armatei. „Nu ne bazăm pe străini pentru a ne furniza arme”, a subliniat el.

Generalul a spus că încetarea embargoului ONU asupra armelor în octombrie va avea mai multe avantaje, deoarece marchează o victorie politică pentru Iran și ar permite exportul de arme, transmite Tasnim.

El a respins în continuare amenințarea președintelui SUA împotriva Iranului, spunând că Trump a mai făcut deja astfel de comentarii care s-au dovedit a fi greșite, precum amenințarea de a lovi 52 de locații din Iran.

Agenția de propagandă a forțelor Gardienilor Revoluției precizează că SUA au suferit o înfrângere diplomatică jenantă în august, când Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a respins o propunere de prelungire pe termen nelimitat a embargoului asupra armelor impus Iranului.

Embargoul asupra armelor convenționale va expira pe 18 octombrie în condițiile unei rezoluții în care a fost lăudat acordul nuclear iranian, semnat în iulie 2015 și cunoscut oficial ca Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune (JCPOA).

Citește și: Principalele state europene nu susțin sancțiunile împotriva Iranului, stârnind nemulțumirea SUA

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy