Statele Unite au un nou ambasador în România: Kathleen Ann Kavalec a fost confirmată de Senatul SUA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Kathleen Ann Kavalec, noul ambasador al SUA în România.
Kathleen Ann Kavalec, noul ambasador al SUA în România.

Senatul Statelor Unite a confirmat-o pe doamna Kathleen Ann Kavalec pentru funcţia de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în România, precizează Ambasada SUA la București.

Kathleen Ann Kavalec este prima femeie nominalizată pentru funcția de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. 

Potrivit Agerpres, Kathleen Ann Kavalec, membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, ocupa funcţia de şef al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, fiind detaşată de la Departamentul de Stat din 2019, conform unei prezentări care a fost făcută publică atunci când Casa Albă şi-a anunţat, la începutul lunii iunie, intenţia de a o nominaliza pe diplomată în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România.

Kathleen Ann Kavalec este șef al misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în Bosnia și Herțegovina.  A deținut de-a lungul timpului mai multe funcții în Departamentul de Stat în relația cu state europene și eurasiatice.  Ea a fost director al Biroului pentru Afaceri ruse și adjunct al misiunii UNESCO americane în Franța.

În 2018 ea a fost nominalizată ca ambasador american în Albania de fostul președinte Donald Trump, dar nominalizarea a fost retrasă în 2019, după ce fostul președinte a acuzat-o de implicare în acuzele care i s-au adus cu privire la contactele sale cu Federația Rusă.

Anterior, în timpul unei audieri în Senatul SUA, Kathleen Ann Kavalec a dat asigurări că va promova cooperarea dintre Statele Unite și România în chestiuni vitale privind securitatea. 

„De la sfârșitul dictaturii comuniste în 1989, România a făcut progrese remarcabile în drumul său către democrație și economie de piață”, a precizat Kavalec, care a adăugat că prin „muncă asigură și determinare” România și-a atins obiectivul de a adera la NATO și UE, azi fiind un exemplu pozitiv în Alianță prin alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, urmând să ridice pragul la 2.5%.

Ea a remarcat că din bugetul de achiziții alocat pentru modernizarea Armatei, o mare parte a fost folosit pentru achiziționarea de echipament militar din SUA „în efortul masiv pe care România îl depune pentru modernizare”, dar și faptul că țara noastră găzduiește numeroase forțe NATO aliate, inclusiv un Grup de Luptă.

Toată această cooperare în materie de securitate va fi consolidată și întărită de viitorul ambasador american, le-a mai precizat Kathleen Ann Kavalec senatorilor americani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel