Statele Unite au pierdut unul dintre cele mai valoroase bombardiere: Un B-1B s-a prăbuşit la aterizare (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bombardier B-1 Lancer de la baza Ellsworth din Dakota de Sud a U.S. Air Force, a anunțat Comandamentul Forţelor Aeriene ale SUA. B-1 s-a prăbușit "astăzi, în jurul orei 17:50, în timp ce încerca să aterizeze. În momentul accidentului, acesta se afla într-o misiune de antrenament. La bord se aflau patru membri ai echipajului. Toți cei patru s-au ejectat în siguranță", s-a precizat într-un comunicat al Escadrilei 28 de Bombardiere de la Baza Ellsworth.

În momentul accidentului, vizibilitatea era redusă, cu temperaturi de îngheț și nori joși, potrivit sistemului automat de raportare a condiţiilor meteo pentru aeronave.

Camerele de supraveghere situate în apropierea bazei aeriene Ellsworth au surprins o străfulgerare puternică, probabil din cauza aprinderii ulterioare a combustibilului de la bordul aeronavei, ceea ce a condus la presupunerea că bombardierul B-1B a fost serios avariat.

Un purtător de cuvânt al bazei Ellsworth a declarat pentru Air & Space Forces Magazine că nu a putut oferi mai multe detalii despre incident. Baza aeriană a fost închisă, potrivit unui aviz de notificare a aviatorilor/notificare a misiunilor aeriene (NOTAM) emis la scurt timp după incident.

Situată în Dakota de Sud, baza aeriană Ellsworth se află în apropiere de Rapid City. Este una dintre cele doar două baze unde sunt staţionate bombardiere B-1. Escadrila 28 de Bombardiere, care se află acolo, operează peste 20 de aeronave B-1.

Un echipaj tipic de B-1 este format din doi piloți și doi operatori de sisteme de armament, toți având posibilitatea de a se catapulta din aeronava în situaţii de urgenţă.

Aeronava a fost proiectat inițial pentru a funcționa ca bombardier supersonic, cu capacitate nucleară. Flota de bombardiere B-1 a fost folosită intens în ultimele două decenii în misiuni în Orientul Mijlociu -  după ce B-1 a fost transformat într-un bombardier pur convențional. 

Baza Ellsworth urmează să primească primele bombardiere stealth operaționale B-21 Raider, care sunt programate să înlocuiască complet B-1.

B-1 este un bombardier supersonic convențional care a intrat în dotarea U.S. Air pentru prima dată în anii 1980. Acesta a fost folosit pentru a sprijini prezența bombardierelor americane în regiunea Asia-Pacific și pentru a efectua misiuni de sprijin aerian apropiat în cadrul operațiunilor americane din Afganistan. Acesta nu transportă arme nucleare.

Deși inițial au fost construite 100 de unități, mai puțin de 60 au rămas în serviciu la baza Dyess din Texas și la baza Ellsworth.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel