Statele Unite au dislocat patru bombardiere strategice de tip B-1B Lancer în Europa

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardiere B-1B americane
Bombardiere B-1B americane

Comandamentul European al SUA a anunțat, pe 07.10.2021, că patru bombardiere strategice B-1B Lancer au fost redislocate la Baza Aeriană înaintată Fairford din Marea Britanie.

“Bombardiere B-1B Lancer, echipamente de sprijin și personal din cadrul Escadrilei 9 expediționare de bombardament a Bazei Aeriene Dyce (Texas) au ajuns la Baza Aeriană Fairford din Anglia, pentru îndeplinirea unor misiuni planificate anterior, în compunerea unui grup operativ de avioane de bombardament”, se arată într-un comunicat al comandamentului, preluat de agenția de presă rusă Interfax.

La apropierea de Marea Britanie, bombardierele americane au fost escortate de avioane de vânătoare aparținând Forțelor Aeriene Regale.

Începând din anul 2018, Comandamentul European, împreună cu Comandamentul Strategic al SUA, au efectuat în mod regulat astfel de operațiuni, folosind bombardiere strategice B-1B Lancer, B-52H Stratofortress și B-2 Spirit.

 

Misiunea bombardierelor strategice americane B-1B Lancer în Europa

 

Misiunile bombardierelor strategice ale Forțelor Aeriene ale SUA din Europa le permit echipajelor să se antreneze în desfășurarea pe aerodromuri necunoscute și să interacționeze cu aliații și partenerii NATO pentru a crește nivelul de pregătire pentru luptă.

“Prin instruirea și integrarea cu aliații și partenerii noștri, ne extindem capacitatea de a ne adapta la provocări și de a ne confrunta cu adversarii la nivel global”, a declarat generalul Jeff Harrigan, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa.

În același timp, acesta a subliniat că misiunile de bombardament strategic în teatrele de operațiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa demonstrează capacitatea unică a Forțelor Aeriene americane de a se deplasa și a se integra rapid cu aliații și partenerii NATO, asigurând simultan și pregătirea necesară pentru forțe comune.

Comentariul autorului: Transferul în Europa al bombardierelor americane B-1B Lancer a fost confirmat și pe rețelele de socializare.

Probabil că zborul acestora a fost efectuat în două celule formate din câte două bombardiere. Astfel, sursa în limba rusă twitter.com/galandecZP (t.me/Radioskaner) a remarcat transferul a două bombardiere strategice B-1B, cu numerele de înregistrare 86-0110 și 86-0140.

De asemenea, sursa în limba engleză twitter.com/AircraftSpots a semnalat zborul din SUA către Anglia a trei bombardiere B-1B, care au folosit indicative radio (probabil consecutive) începând cu REMUS01.

Trebuie remarcat faptul că, pe 01 septembrie 2021, în cadrul Bazei Aeriene Fairford din Marea Britanie a fost dislocat și un grup de bombardiere americane de tip B-2 Spirit. Deocamdată nu se știe dacă acesta a fost retras între timp sau se află în continuare pe teritoriul britanic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel