Statele Unite: Armele de distrugere în masă din Coreea de Nord încalcă rezoluţiile ONU

S.I. Catalin / 29 mai 2019 / 14:49

Departamentul de Stat a afirmat marţi că programul armelor de distrugere masivă al Coreii de Nord încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, chiar dacă Donald Trump a minimalizat importanţa a două recente tiruri realizate de Phenian, relatează AFP.

În termeni aleşi cu grijă pentru a nu da impresia că îl contrazice pe liderul de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Morgan Ortagus, a refuzat să spună dacă aceste tiruri au fost de rachete balistice sau de arme de distrugere în masă.

,,Cred că întreg programul nord-coreean de arme de distrugere în masă contravine rezoluţiilor Consiliului de Securitate la Naţiunilor Unite", s-a ferit să precizeze Morgan Ortagus.

Ea a insistat asupra importanţei unei relaţii pozitive între Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a pune capăt cursei înarmărilor a Phenianului.

Preşedintele american a afirmat la sfârşitul săptămânii trecute că are în continuare încredere în Kim Jong, Un, în pofida împotmolirii negocierilor privind denuclearizarea şi recentelor teste de arme desfăşurate de Phenian.

,,Coreea de Nord a lansat câteva arme mici, ceea ce i-a deranjat pe unii în ţara mea şi în alte ţări, dar nu pe mine", a scris Donald Trump pe Twitter, aflat într-o vizită oficială în Japonia. "Am încredere în preşedintele Kim că îşi va respecta promisiunea pe care mi-a făcut-o", a adăugat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy