Statele Unite ar dori să participe la negocierile privind soluţionarea conflictului din Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite ale Americii consideră "interesantă" propunerea președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, de a modifica aşa-numitul "format Normandia" (Ucraina-Franţa-Germania-Rusia) pentru soluţionarea conflictului din Donbas şi includerea părţii americane în acest proces de negocieri - a declarat William Taylor, însărcinat cu afaceri la ambasada americană de la Kiev, potrivit RADOR.

Această declaraţie a diplomatului american a fost făcută într-un interviu pentru Evropeiska Pravda, în contextul în care, anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a sugerat omologului său rus, Vladimir Putin, să poarte discuții directe la Minsk cu participarea președintelui american, a premierului britanic, a cancelarului german și a liderului francez.

"Este necesar, bineînţeles, ca alți participanți la formatul Normandia să spună ce cred despre aderarea Statelor Unite sau a Marii Britanii la aceste negocieri, însă pot spune că, pentru noi, această propunere este interesantă" - a menţionat reprezentantul diplomatic al SUA la Kiev.

De asemenea, ambasadorul a amintit că SUA sunt reprezentate la negocierile pe această temă de către diplomatul Kurt Volker, Reprezentant Special al SUA pentru Ucraina.

,,Volker, de asemenea, susţine că este interesat de astfel de modificări și poartă deja discuţii despre acest lucru" - a adăugat Taylor. Pe de altă parte, săptămâna trecută, Ministerul francez de Externe a comunicat că nu este luată în considerare posibilitatea extinderii "formatului Normandia" prin includerea Statelor Unite în acest proces de negocieri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel