Stand up comedy cu Serghei Lavrov (Video). Afirmația „Rusia a fost atacată de Ucraina” a stârnit hohote de râs, punându-l pe Lavrov într-o postură jenantă

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, în cadrul conferinței Raisina Dialogue 2023. Foto: Ministerul de Externe de la Moscova
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, în cadrul conferinței Raisina Dialogue 2023. Foto: Ministerul de Externe de la Moscova

Moment umilitor pentru Serghei Lavorv, șeful diplomației ruse, în cadrul unei importante conferințe pe teme de geopolitică care a avut loc în India. 

Evenimentul a avut loc la New Delhi, în capitala Indiei. E vorba de conferința Raisina Dialogue 2023, organizată anual de către Ministerul de Externe al Indiei în colaborare cu Observer Research Foundation.

În cadrul conferinței sunt abordate teme geostrategice. 

În contextul izolării Federației Ruse pe plan internațional, care urmare a invadării brutale a Ucrainei pe 24 februarie 2022, Moscova încearcă să fructifice la maximum puținele momente favorabile diplomatice și economice pe care le mai are.

Un astfel de moment a avut loc în India, stat care s-a poziționat în zona de neutralitate și care profită de pe urma sancțiunilor la care e supusă Federația Rusă.

Astfel, vorbind în cadrul conferinței Raisina Dialogue 2023 despre invadarea Ucrainei, Lavrov a rostit fraza: „Războiul pe care noi încercăm să îl oprim și care a fost lansat împotriva noastră prin folosirea Ucrainei”.

Șeful diplomației ruse nu a apucat să își termine fraza întrucât întreaga asistență a izbucnit în râs. Pe imagini se poate observa cum, stânjenit, Lavrov încearcă să își continue discursul.

 

Blinken şi Lavrov, discuții contondente la G20 în India. Cei doi au discutat pentru scurt timp și în culisele reuniunii

 

Secretarul american de stat, Antony Blinken, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, au discutat mai puţin de 10 minute în culisele întrunirii G20, de la New Delhi, de joi, a declarat un oficial american al Departamentului de Stat.

Blinken a subliniat în cadrul convorbirii sprijinul SUA pentru Ucraina, mai spune sursa citată, care adaugă că această întâlnire nu a fost planificată şi că secretarul american Antony Blinken a fost cel care l-a abordat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în marja reuniunii miniştrilor de externe ai G20 de la New Delhi.

La întâlnire, Blinken a subliniat că Washingtonul este pregătit să susţină Ucraina pentru a se apăra atât cât va fi nevoie, a afirmat oficialul.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în contextul în care tensiunile sunt mari din cauza Ucrainei şi pe fondul suspendării de către Rusia a tratatului New START privind armele nucleare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel