Blinken şi Lavrov, discuții contondente la G20. Cei doi au discutat pentru scurt timp și în culisele reuniunii

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretarul de stat american Anthony Blinken și omologul său rus Serghei Lavrov - discuție purtată înainte de începerea invaziei ruse din Ucraina
Secretarul de stat american Anthony Blinken și omologul său rus Serghei Lavrov - discuție purtată înainte de începerea invaziei ruse din Ucraina

La întrunirea miniştrilor de externe din G20 au avut loc schimburi acide de replici între SUA şi Rusia. 

BBC, citat de Rador, scrie că au avut loc schimburi acide de replici între SUA şi Rusia, la întrunirea miniştrilor de externe din G20, de la Delhi, pe tema invaziei ruse în Ucraina.

Secretarul american de stat Antony Blinken a afirmat că discuţiile au fost umbrite de atacul neprovocat şi nejustificat.

Oficialii ruşi au susţinut că Moscova şi Beijingul au decis să se opună "şantajului şi ameninţărilor Occidentului".

"Ţine de Rusia să oprească războiul", "Domnul Putin ar putea opri războiul oricând şi a decis să nu o facă", a afirmat Antony Blinken. Poziţia lui a fost clară, prezentând Rusia drept problema princpală şi încercând să convingă aliaţii occidentali şi nu numai să condamne de asemenea invazia rusă.

 

Discuție Blinken - Lavrov în culisele întrunirii G20

 

Secretarul american de stat, Antony Blinken, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, au discutat mai puţin de 10 minute în culisele întrunirii G20, de la New Delhi, de joi, a declarat un oficial american al Departamentului de Stat.

Blinken a subliniat în cadrul convorbirii sprijinul SUA pentru Ucraina, mai spune sursa citată, care adaugă că această întâlnire nu a fost planificată şi că secretarul american Antony Blinken a fost cel care l-a abordat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în marja reuniunii miniştrilor de externe ai G20 de la New Delhi.

La întâlnire, Blinken a subliniat că Washingtonul este pregătit să susţină Ucraina pentru a se apăra atât cât va fi nevoie, a afirmat oficialul.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în contextul în care tensiunile sunt mari din cauza Ucrainei şi pe fondul suspendării de către Rusia a tratatului New START privind armele nucleare.

În cadrul conversaţiei Antony Blinken a cerut Rusiei să îl elibereze pe Paul Whelan şi să reia participarea la New START.

Ultima dată când s-au întâlnit Antony Blinken şi Serghei Lavrov a fost înainte de invazia rusă.

Anterior, Antony Blinken a declarat că reuniunea miniştrilor de finanţe ai G20 a fost "afectată" de războiul din Ucraina. "Din nefericire, această reuniune a fost din nou afectată de războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, de campania deliberată de distrugere a ţintelor civile şi de atacul asupra principiilor fundamentale ale Cartei ONU", a declarat oficialul american.

Lavrov a spus că Moscova nu a primit propuneri serioase pentru negocieri cu Ucraina din martie 2022

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel