Spitalul mobil ridicat de Armată devine operațional în scurt timp. Forțele Aeriene aduc echipamente din Germania și Turcia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Imagine din timpul pregătirilor pentru montarea formațiunii medicale ROL 2, sursă foto: MApN
Imagine din timpul pregătirilor pentru montarea formațiunii medicale ROL 2, sursă foto: MApN

Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale acționează, împreună cu instituțiile cu responsabilități în domeniu, pentru limitarea răspândirii virusului COVID 19.

La această oră sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic, informează MApN, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

 

Echipamente din Germania și Turcia, aduse de Forțele Aeriene

 


Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi, 23 martie, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă.

Tot astăzi, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan).

MApN va pune la dispoziție jurnaliștilor imagini de la sosirea aeronavelor militare.
În momentul operaționalizării totale a formațiunii medicale ROL 2, MApN va pune, de asemenea, imagini la dispoziția jurnaliștilor.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel