Spionajul militar ucrainean: Rusia va disloca până 110.000 de soldați la frontiera cu Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului  ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, s-a adresat Comisiei Parlamentare pentru Securitate Națională, Apărare și Informații, precizând că numărul total de personal militar, pe care Rusia ar urma să-l desfăşoare le graniţa cu Ucraina, va ajunge la 110.000.

Agenţia ucraineană de presă UNIAN a precizat într-un recent articol ca, încă de la începutul lunii aprilie, Budanov a declarat în faţa Comisiei Parlamentare pentru Securitate Națională, Apărare și Informații că în apropierea frontierei de stat a Ucrainei au fost dislocate grupări ale forțelor armate ruse, formate din două corpuri de armată, două forțe aeriene și mai multe unităţi de apărare aeriană, precum și flota Mării Negre.

El a adăugat că 28 de grupuri tactice ale armatei ruse vor fi gata de luptă. Dintre aceștia, 10 batalioane au fost staționate pe direcția Oryol-Voronej, 12 - pe direcția Don și șase - pe direcția Crimeea. Numărul total de soldați detașați s-ar ridicat la 89.000.

Citeşte şi: Peste 80.000 de soldaţi ruşi la graniţa cu Ucraina. G7 cere Rusiei să înceteze provocările

Budanov a continuat să raporteze că, din 18 martie, a fost observată o mișcare de trupe din districtele militare vestice, sudice și centrale ale Rusiei, precum și din Marina rusă - din flota nordică. Principalele zone în care militarii ruşi sunt dislocaţi au fost poligoanele de antrenament Opuk și Angarski din Crimeea ocupată temporar, un poligon de antrenament lângă Klintsi – în regiunea Briansk – și poligonul de antrenament Pogonovo din regiunea Voronezh.

Citeşte şi: Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră

Potrivit lui Budanov, grupul tactic al brigăzii a 12-a rachete (șase sisteme de rachete balistice Iskander-M cu rază scurtă de acțiune și grupul tactic al brigăzii a 119-a rachete (patru lansatoare Iskander-M) au fost dislocate la Opuk și Pogonovo.

În plus, un alt astfel de grup tactic cu patru sisteme de rachete Iskander-M în serviciu nu a sosit încă la Pogonovo, a adăugat Budanov. În total, notează Budanov, 47 de grupuri tactice au fost desfășurate în Crimeea ocupată și în apropierea granițelor Ucrainei (15 - în direcția Oriol-Voronezh), 12 - în direcția Don și 20 - în Direcția Crimeea.

 

Situația actuală seamănă în general cu evenimentele din iulie 2014

 

"Înainte de sfârșitul lunii aprilie, gruparea este așteptată să fie consolidată de alte nouă grupuri tactice, până la un număr total de 56. Ne așteptăm ca desfășurarea să fie finalizată până la 20 aprilie", a spus Budanov, adăugând că numărul total de personal militar va ajunge la 110.000.

Potrivit lui Budanov, în apropierea granițelor ucrainene au fost desfășurate 330 de avioane de război, precum și 240 de elicoptere. Informația nu exclude utilizarea de către Rusia a bombardierelor cu rază lungă de acțiune.

În plus, Rusia a mobilizat nave de război și submarine din Marea Neagră, Marea Baltică și Flota Nordului, precum și Flotila Caspică, pentru a-și sprijini forțele aeriene.

De asemenea, a subliniat Budanov, de la începutul lunii martie, serviciile secrete rusești și-au intensificat eforturile pe teritoriul Ucrainei. El crede că situația actuală seamănă în general cu evenimentele din iulie 2014 - debutul agresiunii rusești.

Citeşte şi: Rusia este pregătită pentru provocări la scară largă împotriva Ucrainei

Potrivit șefului Direcției principale de informații, exercițiile, pe care rușii le folosesc ca pretext pentru masarea trupelor la granițele ucrainene, sunt de fapt „un element de camuflaj operațional al desfășurării trupelor”, iar adevăratul obiectiv este de a verifica disponibilitatea forțelor sale (cât de pregătire sunt prentru luptă n.a), în cazul în care Kremlinul ia o decizie politică. "

De asemenea, a adăugat Budanov, situația de pe linia de contact rămâne dificilă, deoarece unitățile din primul și al doilea corp al forțelor de ocupație ruse intensifică bombardarea pozițiilor ucrainene, ducând la pierderi semnificative în rândul armatei ucrainene.

În plus, Budanov a menționat că, în teritoriile ocupate din regiunile Luhansk și Donetsk, pentru prima dată, tinerii sunt chemați să urmeze stagiul militar pentru o perioadă de șase luni, în timp ce se eliberează și mai multe pașapoarte ruse rezidenților din teritoriile ocupate (din aprilie, au fost deja înregistrate 450.000 de pașapoarte rusești).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel