Spionaj. Cetăţean rus arestat în Norvegia

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Autorităţile norvegiene au anunţat duminică arestarea unui cetăţean rus sub acuzaţia de spionaj, informează AFP, care preia presa locală. 

Suspectul a fost reţinut vineri seara pe aeroportul din Oslo. El este bănuit de "activităţi de informare ilegală", cu ocazia unui seminar parlamentar organizat joi şi vineri la Oslo, cu participarea a 34 de ţări. Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost arestat preventiv sâmbătă, pe termen de două săptămâni, a declarat agenţiei France Presse un purtător de cuvânt al serviciului de securitate norvegian (PST). 

Ambasadorul Rusiei în Norvegia a reacţionat pe pagina sa de Facebook: "Apreciem că reţinerea şi arestarea sunt inventate sub un pretext ridicol". Faptele de care este acuzat cetăţeanul rus se pedepsesc potrivit legii norvegiene cu până la trei ani de închisoare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel