Spania va conduce Poliția Aeriană în zona Baltică

Eduard Pascu / 28 apr 2020 / 19:28

Spania va prelua responsabilitatea pentru conducerea misiunii NATO de Poliție Aeriană în zona Baltică, cu patru aeronave Boeing EF-18M Hornet care au ajuns recent la compania aeriană Siauliai din Lituania, transmite Janes.

De la 1 mai, avioane spaniole Boeing EF-18M Hornet din cadrul Escadrilei 15, cu sediul la Zaragoza, vor fi susținuți de avioane britanice Eurofighter Typhoon, care operează la Baza Aeriană Siauliai, și de cele franceze Dassault Mirage 2000, care se află la Baza Aeriană Amari din Estonia.

Aceste trei națiuni vor efectua Poliția Aeriană a spațiului aerian din Estonia, Letonia și Lituania până la sfârșitul lunii august, moment în care vor fi înlocuite de alți membri ai NATO.

Misiunea NATO de Poliție Aeriană Baltică face parte dintr-o misiune mai extinsă și care include misiunea de poliție aeriană sud - recent constituită cu sediul în România, precum și misiuni similare care acoperă Albania, Belgia, Islanda, Luxemburg, Olanda și Slovenia.

În timp ce interceptările dintre avioanele de război din Rusia și Occident au scăzut în 1991, odată cu sfârșitul Războiului Rece, acestea au crescut treptat începând cu 2007.

Atunci când Rusia a invadat provincia ucraineană Crimeea la începutul anului 2014, una dintre primele măsuri adoptate de Occident a fost să implementeze în Lituania avioane de vânătoare Boeing F-15C Eagle ale US Air Force pentru a consolida misiunea de poliție aeriană din NATO.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy