Spania promite Ucrainei arme de peste un miliard de euro. Cele două țări semnează și un acord bilateral de securitate

Rachetă GEM-T, utilizată de sistemul Patriot
Rachetă GEM-T, utilizată de sistemul Patriot

Ucraina a semnat luni un acord bilateral de securitate cu Spania în timpul primei vizite oficiale a președintelui Volodimir Zelenski la Madrid.

Spania intenționează să trimită în Ucraina rachete Patriot și tancuri Leopard , ca parte a unui pachet de arme de 1,13 miliarde de euro (1,23 miliarde de dolari ) anunțat luna trecută, a informat luni ziarul El Pais, citat de Reuters.

Spania a promis un pachet de peste 1 miliard de euro în ajutor militar pentru acest an și a promis că va oferi 5 miliarde de euro până în 2027, a confirmat Zelenski.

Spania va preda Ucrainei peste 10 de rachete antiaeriene Patriot, dar și 19 tancuri Leopard 2A4 de fabricație germană și alte arme fabricate în Spania, cum ar fi echipamente și muniții antidrone, spun unele surse.

Sánchez a spus că Spania pregătește deja rachete de apărare antiaeriană Patriot și tancuri Leopard suplimentare, fără a oferi detalii despre numere.

Pactul de securitate cu Spania este al 10-lea astfel de acord pe care Ucraina l-a încheiat cu aliații săi – parte a unui efort de a-și asigura sprijin pe termen lung în timp ce așteaptă să fie admisă în NATO. Acordurile nu includ trimiterea de trupe pentru a proteja Ucraina sau doborârea de rachete deasupra Ucrainei.

Ucraina a semnat și un acord bilateral de securitate cu Spania.

Pactul de securitate cu Spania este al 10-lea astfel de acord pe care Ucraina l-a încheiat cu aliații săi – parte a unui efort de a-și asigura sprijin pe termen lung în timp ce așteaptă să fie admisă în NATO. Acordurile nu includ trimiterea de trupe pentru a proteja Ucraina sau angajamente pentru doborârea de rachete deasupra Ucrainei.

Madridul a crescut, de asemenea, numărul de trupe ucrainene pe care le antrenează.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel