Spania dă asigurări că se opune independenței Kosovo

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Spania este împotriva independenţei Kosovo, declarate unilateral în 2008, a asigurat miercuri ministrul spaniol pentru afaceri externe, Uniunea Europeană şi cooperare, Josep Borrell, aflat în vizită la Belgrad.

Spania este împotriva independenţei Kosovo, declarate unilateral în 2008, a asigurat miercuri ministrul spaniol pentru afaceri externe, Uniunea Europeană şi cooperare, Josep Borrell, aflat în vizită la Belgrad, transmite Xinhua.

Borrell, care a avut întrevederi cu ministrul sârb de externe Ivica Dacic şi preşedintele sârb Aleksandar Vucic, a explicat că ţara sa se opune independenţei declarate în 2008 de Kosovo "deoarece secesiunea este contrară principiilor dreptului internaţional", potrivit unui comunicat oficial.

Ministrul spaniol a adăugat că Spania susţine găsirea unei soluţii de compromis, în cadrul dialogului dintre Belgrad şi Pristina, şi a respins orice paralelă între Kosovo şi provincia spaniolă Catalonia, afirmând într-o conferinţă de presă cu Dacic că este vorba de "două situaţii care nu au nimic de-a face una cu cealaltă".

"Astfel de comparaţii sunt atractive pentru susţinătorii independenţei Cataloniei", a menţionat el.

La rândul său, ministrul sârb de externe a precizat că singurul punct comun al celor două cazuri este faptul că "separatismul se caracterizează prin acţiuni unilaterale", subliniind că nici autorităţile din Kosovo şi nici cele din Catalonia nu sunt realmente interesate de dialog.

În ce-l priveşte, preşedintele sârb a mulţumit Spaniei pentru "apărarea intereselor vitale de stat şi naţionale ale Serbiei" şi a dat asigurări că şi Serbia respectă integritatea teritorială şi suveranitatea Spaniei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel