Șase avioane Eurofighter ale Forțelor Aeriene Spaniole au aterizat la baza aeriană Mihail Koglaniceanu (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Şase aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Spaniole au aterizat la baza aeriană Mihail Koglaniceanu, România, la 25 ianuarie 2021, pentru a începe participarea la misiunile de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, alături de Forțele Aeriene Române, se arăta într-un comunicat al Alianței, publicat astăzi.

Un detaşament al Forțelor Aeriene Spaniole, format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) şi având în dotare şase aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în lunile februarie și martie, împreună cu aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat într-un comunicat de presă, săptămâna trecută, că misiunile de Poliție Aeriană și antrenamentele desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Spaniole.

Este pentru prima dată când Spania trimite avioane Eurofighte în sud-estul NATO pentru a sprijini măsurile de descurajare și apărare ale Alianței.

Dislocarea detașamentului spaniol în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Amintim că DefenseRomania a anunțat încă din luna octombrie a anului trecut că Spania va participa cu avioane Eurofighter la apărarea spațiului aerian al României și al NATO în zona Mării Negre.

La începutul anului Forțele Regale Canadiene și-au încheiat misiunea. Cel de-al patrulea Detaşament al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România – la începutul lunii septembrie – în vederea executării serviciului de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO, şi-a încheiat la începutul acestui an cele patru luni de misiuni desfăşurate de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel