Spania achiziționează elicoptere NH90 și își modernizează aparatele Chinook CH-47D

Darius Muresan / 12 sep 2018 / 10:13

Guvernul spaniol a dat undă verde la 7 septembrie pentru achiziționarea unei a doua tranșe de elicoptere de transport Airbus NH90 și pentru modernizarea aparatelor Chinook CH-47D, produse de Boeing, din dotarea Armatei Spaniei.

Cele două decizii erau așteptate cu interes în Spania, mai ales după ce noul guvern socialist care a preluat puterea în luna iunie a atenționat că va reduce cheltuielile pentru apărare pe care le inițiaseră guvernul anterior, conservatorii din Partidul Popular.

O declarație a cabinetului a subliniat că modernizarea Chinook CH-47 era "necesară" pentru a "menține capacitatea operațională a elicopterelor de transport ale armatei", informează janes.com. Modernizarea aparatelor produse de Boeing va include actualizări ale sistemelor de siguranță, echipamentelor de sprijin la sol, modernizarea planificării misiunilor și sistemelor de simulare furnizate de producător.

În ceea ce privește achiziționarea unei noi tranșe de elicoptere Airbus NH90, guvernul de la Madrid arată că procedura este una necesară pentru succesul viitoarelor misiuni ale Forțelor Aeriene Spaniole.

Amintim că Ministrul Apărării, Margarita Robles, a declarat în iulie că Executivul va reduce cheltuielile pentru apărare la aproximativ 5 miliarde de euro (5,8 miliarde USD). Decizia a fost motivată pentru a acoperi programele prioritare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy