Spania a început misiunile de Poliție Aeriană în Lituania cu avioane Eurofighter Typhoon, iar Italia în Estonia cu avioane F-35

Eduard Pascu |
Data publicării:
Avioane Eurofighter Typhoon din Spania și Italia Sursa foto: NATO
Avioane Eurofighter Typhoon din Spania și Italia Sursa foto: NATO

Forțele Aeriene Spaniole au preluat de la Forțele Aeriene Italiene responsabilitatea privind executarea misiunii de Poliție Aeriană a NATO în zona Baltică.

O echipă formată din 130 de piloți și personal de întreținere vor opera în total șapte avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Spaniole. Centrul de operațiuni aeriene combinate al NATO de la Uedem, Germania, împreună cu Centrele Baltice de control și raportare din Karmelava, Lituania, Lievlarde, Letonia și Tallinn, Estonia, vor fi însărcinate cu controlul traficului aerian pentru avioanele spaniole care patrulează spațiul aerian baltic, se arată într-un comunicat a NATO.

Lituania a mulțumit Forțelor Aeriene Italiene care, de la 1 septembrie 2020, cu avioane Eurofighter Typhoon au efectuat 40 de interceptări a aeronavelor militare rusești care zburau aproape de granițele NATO. În perioada detașării avioanele italienești au executat și antrenamente comune cu forțele aliate.

Italia nu părăsește regiunea Baltică, întrucât forțele sale aeriene continuă sprijinul față de Alianță cu avioane de vânătoare F-35 care vor executa pentru prima dată serviciul de Poliție Aeriană la Baza la Amari din Estonia.

Din 2004, când Estonia, Letonia și Lituania s-au alăturat Alianței, aliații NATO au desfășurat pe rând misiuni de Poliție Aeriană în regiunea Mării Baltice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel