SpaceX va lansa primii sateliți care vor forma Sistemul Spațial de Apărare al SUA, bazat pe sateliți

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de Dezvoltare Spațială a selectat SpaceX pentru lansarea primilor 28 de sateliți ce vor alcătui Arhitectura Spațială de Apărare a Statelor Unite. 

Contractul, în valoare de 150 mil. USD, reprezintă pentru SpaceX primul proiect în care sunt implicați sateliți militari. Acesta presupune efectuarea a două lansări în perioada septembrie 2020-martie 2023, prin care se vor plasa pe orbita joasă a pământului opt sateliți de urmărire a rachetelor și 20 de sateliți de procesare date, potrivit C4isrnet.com.

Sateliții lansați de SpaceX vor fi operaționali la nivel regional și doar pentru operațiuni limitate la antrenamente și dezvoltarea de tehnici și proceduri, pentru operaționalizarea la nivel global a Sistemului de Apărare fiind prevăzute lansări, în etape ulterioare, a altor câtorva sute de sateliți. 

Pentru edificarea noului tip de Sistem de Apărare, Agenția de Dezvoltare Spațială a selectat patru producători: SpaceX, Lockheed Martin, York Space Systems și L3Harris. Contestațiile depuse de Raytheon au determinat oficialii Agenției să declare că vor reevalua ofertele. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel