Spațiul aerian al României. Fifor, decizie: Aparatele MiG rămân la sol

Florentina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunțat că acţiunile de poliţie aeriană în spaţiul românesc sunt realizate de forţele britanice.

Apărarea spațiului aerian e un termen complex, România fiind capabilă de apărarea spațiului propriu prin sisteme de apărare, dar până la o decizie anterioară poliția aeriană va fi realizată de avioanele partenerilor britanici. Aparatele MiG rămân la sol pe perioada investigațiilor după prăbușirea avionului MiG 21 LanceR.

"După tragedia de săptămâna trecută, de la mitingul aviatic, când am pierdut unul dintre cei mai buni piloți ai Forțelor Aeriene, conform procedurilor, aparatele MiG rămân la sol. În momentul de față, poliția aeriană o realizează partenerii britanici cu patru aparate Typhoon.

Dacă e nevoie, ne asoiem cu aparatele Șoim ale Forțelor Aeriene Române. Sunt frecvente intrări ale aparatelor de zbor ale Federației Ruse în spațiul aerian român. Sunt proceduri NATO, standard, se ridică aparatele care realizează poliție aeriană și se trece la proceduri specifice", a precizat Fifor, într-o conferinţă de presă la sediul MApN.

Întrebat dacă, în ultima perioadă, au fost avioane ruseşti care au forţat graniţele României, Fifor a răspuns:

"Am să repet ce am spus în urmă cu ceva vreme într-un interviu. Sunt frecvente aceste intrări în spaţiul aerian român din partea unor aparate de zbor ale Federaţiei Ruse. Procedurile sunt standard, sunt proceduri NATO, pentru că România realizează apărarea spaţiului aerian NATO şi este firesc să facă lucrul acesta. Sunt proceduri standard, respectiv se ridică aparatele care realizează poliţia aeriană şi se trece la proceduri specifice".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel