Sora fostului lider ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, arestată de Turcia în nordul Siriei

Eduard Pascu |
Data publicării:
Rasmiya Awad ISIS
Rasmiya Awad ISIS

Turcia a capturat-o luni pe sora liderului ucis al grupării Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi în oraşul Azaz, din nordul Siriei, a declarat pentru Reuters un oficial turc de rang înalt, precizând că alături de ea au mai fost arestaţi soţul şi nora ei, transmite Agerpres.

Rasmiya Awad, în vârstă de 65 de ani, a fost reţinută în urma unui raid în apropiere de Azaz, a spus oficialul turc, referindu-se la un oraş sirian controlat de turci în apropierea frontierei. Când a fost arestată, femeia era însoţită de cinci copii. "Sperăm să adunăm informaţii preţioase de la sora lui Baghdadi despre resorturile interne ale ISIS", a precizat oficialul citat.

Reuters precizează totuşi că nu a putut verifica din alte surse dacă persoana reţinută de forţele turce este chiar sora lui Abu Bakr al-Baghdadi.

Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer luna trecută după ce a fost încolţit de forţele speciale americane într-un tunel dintr-o locuinţă din nord-vestul Siriei.

Gruparea SI a confirmat joi, într-o înregistrare audio postată online, că bărbatul ucis este Baghdadi şi a jurat răzbunare împotriva SUA. De asemenea, gruparea jihadistă a anunţat că succesorul fostului lider este Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi.

Liderii lumii au salutat moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, dar experţii în securitate avertizează că gruparea rămâne o ameninţare de securitate în Siria şi dincolo de hotarele acestei ţări.

Vezi și: Trump dă asigurări că 'ştie exact' cine este noul lider al grupării Stat Islamic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel