Soldaţi turci ucişi în Siria: Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

S.I. Catalin |
Data publicării:

Consiliul de Securitate al ONU urmează să aibă vineri (28 februarie) o reuniune de urgenţă consacrată evoluţiilor recente din Siria, au indicat mai mulţi diplomaţi, potrivit AFP.

Reuniunea ar urma să înceapă la ora locală 16:00 (21:00 GMT), a precizat preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Securitate, ambasadorul belgian Marc Pecsteen de Buytswerve.

Reuniunea a fost solicitată de SUA, Germania, Regatul Unit, Franţa, Belgia, Estonia şi Republica Dominicană, a precizat ambasadorul Belgiei la ONU.

Londra anunţase că va cere convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate după ce 33 de soldaţi turci au fost ucişi de trupele siriene, susţinute de Rusia, în provincia Idlib, din nord-vestul Siriei.

''Nu există nicio justificare pentru astfel de ignorare flagrantă a dreptului internaţional sau a decenţei umane fundamentale'', a spus ministrul de externe britanic Dominic Raab.

Turcia a suferit joi pierderi grele, după săptămâni de tensiuni în creştere la Idlib între forţele turce şi cele ale regimului sirian, care s-au înfruntat de mai multe ori de la începutul lunii.

După moartea a cel puţin 33 de soldaţi turci, Rusia, aliată a regimului sirian, a acuzat vineri trupele Ankarei că s-au aflat printre ''unităţile combatante ale grupărilor teroriste''.

Bombardamentele sângeroase de joi ridică la cel puţin 53 numărul militarilor turci ucişi în Idlib începând cu 1 februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel