Soldaţi egipteni, ostatici în Libia, eliberaţi după o acțiune de mai multe zile

Cinci soldaţi egipteni, ţinuţi ostatici în Libia, au fost eliberaţi luni în cursul unei operaţiuni comune a serviciilor de informaţii din Sudan şi Egipt, au declarat oficiali ai serviciilor de securitate din cele două ţări

Soldaţii fuseseră capturaţi de-a lungul frontierei dintre Libia şi Egipt şi reţinuţi în sudul Libiei, a indicat un ofiţer al serviciului de securitate sudanez. Armata egipteană a afirmat că aceştia făceau parte dintr-o patrulă dată dispărută, la o dată care nu a fost precizată, transmite AFP. 

'Cinci soldaţi egipteni care au fost răpiţi de-a lungul frontierei dintre Libia şi Egipt şi ţinuţi ostatici de către bandiţi au fost eliberaţi astăzi (luni)', a declarat Mohamed Hamid, un ofiţer al Serviciului Naţional de Informaţii şi Securitate (NISS) din Sudan. 'Operaţiunea de salvare a fost realizată în coordonare cu NISS şi serviciile de informaţii egiptene', a adăugat el.

'Au fost predaţi serviciilor de informaţii egiptene' a mai arătat ofiţerul citat, care a relevat că operaţiunea a durat mai multe zile. Armata egipteană a confirmat eliberarea soldaţilor şi a mulţumit serviciilor de securitate sudaneze pentru cooperare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy