Soldat ucrainean, capturat de separatiștii pro-ruși la Donetsk. Armata a confirmat

Darius Muresan |
Data publicării:

Ucraina a confirmat că separatiștii pro-ruși din Donetsk au capturat un soldat ucrainean.

Forțele de ocupație pro-ruse ale autointitulatei "Republici Populare Donetsk"  au capturat militar ucrainean. Acesta a dispărut în urmă cu trei zile, azi fiind prezentat un material video cu soldatul capturat.

Pe pagina oficială a Brigăzii 58 de Infanterie a fost publicat un mesaj care confirmă că soldatul capturat făcea parte din brigadă. Numele acestuia este, potrivit oficialilor ucraineni, Stanislav Panchenko și a dispărut în urmă cu trei zile. Brigada 58 precizează în mesajul de pe Facebook că cel mai probabil soldatul a fost supus presiunii psihologice și chiar fizice. 

Nu există până în prezent mai multe informații cu privire la soldatul ucrainean capturat în Donetsk de separatiștii pro-ruși.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia vecină se află la cel mai scăzut nivel din toate timpurile în condiţiile în care Ucraina îşi continuă cursul independent faţă de fostul său conducător sovietic, Moscova.

În martie 2014 Rusia a anexat Peninsula Crimeea din sudul Ucrainei, veche bază a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

În acelaşi timp, un conflict separatist prorus a izbucnit în cele mai estice două regiuni ale Ucrainei, lângă frontiera cu Rusia. Mai mult de 10.000 de oameni au fost ucişi până acum în acest conflict, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel