Soldați ruși din cadrul unei patrule comune ruso-turce, răniți de un dispozitiv exploziv în Siria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Trei soldaţi ruşi au fost răniţi luni de un dispozitiv exploziv în timp ce patrulau de-a lungul frontierei siriene în apropiere de Kobane, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP, transmite Agerpres.

''Pe 2 decembrie, în timpul unei misiuni de recunoaştere efectuate de o patrulă comună ruso-turcă, un dispozitiv exploziv s-a detonat la trecerea unui vehicul blindat al poliţiei militare ruse la 1,5 kilometri vest de localitatea Goran (regiunea Kobane)'', a indicat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, care mai precizează că trei soldaţi ruşi au fost uşor răniţi şi vehiculul a fost avariat.

Forţele armate turce şi ruse efectuează de la 1 noiembrie patrule comune în nordul Siriei, pentru a se asigura de realizarea retragerii miliţiei kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), conform acordului încheiat pe 22 octombrie, la Soci, între preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său rus Vladimir Putin.

Acest acord împreună cu un altul încheiat pe 17 octombrie la Washington au permis oprirea ofensivei lansate de Turcia pe 9 octombrie împotriva forţelor kurde.

De când au început patrulele comune ruso-turce numeroşi kurzi sirieni protestează împotriva prezenţei militare a Turciei, manifestaţii care au provocat uneori confruntări, soldate până în prezent cu moartea a cel puţin doi civili.

Vezi și: Ambasadorul Turciei, convocat după ”insultele” lui Erdogan la adresa lui Macron. Scandal diplomatic între Ankara și Paris

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel